YouTube va permite utilizatorilor să ceară eliminarea conținutului în care le sunt reproduse fața ori vocea cu ajutorul AI-ului – Cronica de Tehnologie

1. Curtea Supremă a Statelor Unite a confirmat că politicile de moderare a conținutului din cadrul platformelor sociale sunt protejate de Primul Amendament. Judecătorii au evitat o hotărâre privind constituționalitatea legilor din Texas și Florida, care au încercat să restricționeze platformele sociale, spunând că instanțele inferioare nu au analizat în mod corespunzător domeniul de aplicare al legilor din aceste state. (WSJ)

2. O investigație preliminară a Comisiei Europene găsește Meta vinovată de încălcarea legislației antitrust. Investigația a constatat că vânzarea unui abonament pentru europenii care nu doresc a fi targetați cu reclame încalcă noile reguli DMA. (News.ro)

3. Franța se pregătește să acuze oficial Nvidia de practici anticoncurențiale. Acuzațiile urmează verificărilor inopinante pe care autoritățile le-au făcut la sediul companiei în septembrie anul trecut. (News.ro)

4. YouTube va permite utilizatorilor să ceară eliminarea conținutului în care le sunt reproduse fața ori vocea cu ajutorul AI-ului. În locul considerentelor legate de înșelătorie sau fals, platforma vrea ca aceste plângeri să vină ca parte a încălcării intimității persoanelor. (TechCrunch)

5. Exporturile de cipuri ale Coreei de Sud au ajuns la $13.4 miliarde în luna iunie, în creștere față de aceeași lună a anului trecut cu 51%. Creșteri mari ale exporturilor de electronice s-au mai înregistrat la ecrane (26%) și calculatoare (59%). (Bloomberg)

6. Baidu a lansat modelul lingvistic Ernie 4.0 Turbo, disponibil utilizatorilor prin aplicații mobile și web, iar dezvoltatorilor prin intermediului unui API. Compania chineză spune că Ernie a trecut de 300 de milioane de utilizatori. (Reuters)

7. Google are peste €1 miliard în taxe neplătite către Italia, acumulate între 2018 și 2022. Italia a deschis o investigație oficială în acest sens, care se poate încheia cu o înțelegere sau cu un litigiu judiciar. (Reuters)

8. Comisia Europeană a cerut informații suplimentare despre înțelegerile dintre Microsoft și OpenAI pe de o parte și dintre Google și Samsung pe de altă parte – ambele legate de tehnologii de inteligență artificială. Pe lângă cele patru, autoritățile europene au mai trimis chestionare similare către Facebook și TikTok, existând suspiciuni că marile companii de tehnologie obstrucționează micii dezvoltatori de soluții AI. (Reuters)

9. Meta modifică eticheta pe care o folosește pentru a marca postările ce includ conținutul creat sau modificat cu ajutorul inteligenței artificiale. După ce mai mulți fotografi s-au plâns că fotografiile prelucrate cu Photoshop sunt marcate ca fiind generate de AI, acum, în loc de „Made with AI”, pe etichetă scrie „AI info”. (Profit.ro)

10. Apple Intelligence ar putea oferi și o versiune pe bază de abonament, la un moment dat. Aceasta ar urma să includă funcții mai performante și mai numeroase decât varianta gratuită, care va fi implementată pe iPhone, iPad și Mac în această toamnă. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Numărul atacurilor DDoS pentru recompensă a crescut anul trecut cu 29% comparativ cu 2019 – Cronica de Tehnologie
AI-ul a inlocuit Metaversul ca prioritate pentru Mark Zuckerberg – Cronica de Tehnologie