YouTube va organiza clipurile video în tab-uri separate, în funcție de format – Cronica de Tehnologie

1. Grupurile pentru apărarea drepturilor digitale sfătuiesc guvernul australian să renunțe la dezvoltarea sistemelor de verificare a vârstei pe baza actelor de identitate, prin care minorii ar trebui să nu mai poată accesa site-urile pentru adulți. În baza incidentelor de securitate din ultima vreme, aceste sisteme pot deveni foarte tentante pentru hackeri, care pot găsi aici mari cantități de date personale. (The Guardian)

2. YouTube va organiza clipurile video în tab-uri separate, în funcție de format. Clipurile video tradiționale, transmisiunile directe și clipurile scurte vor avea fiecare cât un tab propriu în paginile canalelor. (TechCrunch)

3. Apple nu va mai lansa anul acesta MacBook Pro-urile cu M2. Acestea vor fi prezentate, cel mai probabil, în luna martie, când va fi lansat și macOS 13.3. La baza viitoarelor laptopuri vor sta chipset-urile M2 Pro și M2 Max, acesta din urmă având un procesor cu 12 nuclee și o soluție grafică cu 38 de nuclee. (Profit.ro)

4. Twitter Blue ar urma să coste $20 pe lună (de la $5) și să includă mai multe facilități, inclusiv cea de verificare a profilurilor. După relansarea abonamentului, cei care au conturi verificate vor pierde checkmark-ul dacă nu se vor abona la Blue în cel mult 90 de zile. Modificările ar urma să fie anunțate pe 7 noiembrie, iar inginerii Twitter ar fi fost amenințați că vor fi concediați dacă nu termină lucrul până atunci. (News.ro)

5. Telegram a dezactivat postările și canalele plătite din aplicația de iPhone, după ce Apple a atras atenția companiei că aceste tranzacții ar trebui să plătească comisionul de 15/30%. Șeful Telegram, Pavel Durov, a acuzat cu această ocazie Apple de monopol și a cerut politicienilor din întreaga lume să ia măsuri. (MacRumors)

6. Google a cumpărat Alter cu aproximativ $100 de milioane. Alter este un startup care creează avataruri pentru aplicații și jocuri cu ajutorul inteligenței artificiale și era finanțat, printre alții, de Twitter. (TechCrunch)

7. Apple spune că a plătit în jur de $20 de milioane în doi ani și jumătate de când derulează programul de recompense pentru descoperirea breșelor de securitate. 20 de recompense pentru probleme grave de securitate au fost de peste $100,000 fiecare, iar media pentru breșele din categoria produse a fost de $40,000. (Profit.ro)

8. Din ce în ce mai mulți adolescenți încearcă să diagnosticheze singuri pe TikTok problemele de sănătate mentală. Experții avertizează, însă, că tinerii se pot diagnostica greșit și pot face tratamente ineficiente sau chiar dăunătoare astfel. (NY Times)

9. Andreessen Horowitz a investit în noul start-up al lui Andy Rubin, Simple Things, iar Marc Andreessen este în consiliul director. Simple Things vrea să construiască produse de IoT, în special pe zona de siguranță și securitate a gospodăriilor. (Semafor)

10. Xiaomi și-a închis serviciile financiare din India. Compania chineză avea două aplicații financiare în această țară, Mi Pay și Mi Credit, ambele lansate în 2019. Mi Pay avea la un moment dat peste 20 de milioane de utilizatori înregistrați, iar Mi Credit împrumuta între $70 și $1,400 cu dobânzi mici. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple pregătește primul upgrade major pentru iPad Pro – Cronica de Tehnologie
YouTube va lansa până la sfârșitul anului o alternativă la TikTok – Cronica de Tehnologie