WhatsApp adaugă funcții de autentificare biometrică aplicației de desktop și celei web – Cronica de Tehnologie

1. Noua politică de intimitate a dispozitivelor Apple, în care utilizatorul trebuie să-și dea în mod expres acordul pentru a fi urmărit, va intra în vigoare de la începutul primăverii. Aceasta va putea fi văzută în acțiune în următoarea versiune beta de iOS. (TechCrunch)

2. Facebook se pregătește să cheme Apple în judecată tocmai din cauza schimbărilor privind colectarea datelor pe care urmează să le facă producătorul iPhone-ului. Dacă va merge până la capăt, Facebook va acuza Apple de abuz din poziție dominantă, urmând să arate cum li se impun companiilor concurente reguli pe care aplicațiile Apple nu trebuie să le respecte. (The Information)

3. WhatsApp adaugă funcții de autentificare biometrică aplicației de desktop și celei web. Utilizatorii se vor putea autentifica prin scanarea irisului, a feței sau a amprentei, însă nu dispare nevoia „legării” de aplicația mobilă prin scanarea unui cod QR. (TechCrunch)

4. Apple a adăugat în secret o nouă funcție de securitate pe iOS, descoperită și făcută publică de cercetătorii Google de la Proiect Zero. BlastDoor este un sandbox care izolează executarea comenzilor primite de la iMessage, pentru ca eventualele atacuri să nu mai afecteze sistemul de operare. (ZDNet)

5. YouTube testează o funcție prin care creatorii de conținut pot genera scurte clipuri din filmările complete și transmisiunile live. Un clip poate fi între 5 și 60 de secunde și va avea un link propriu, prin care poate fi partajat. (The Verge)

6. Xiaomi lucrează la o tehnologie de încărcare wireless, care poate realiza alimentarea cu 5W a mai multor dispozitive simultan și la o distanță de mai mulți metri. Nu se știe când va fi lansat un produs final cu această tehnologie, însă, cu siguranță nu anul acesta, spun chiar oficialii companiei. (The Verge) Și Motorola are în lucru un sistem similar, cu o rază de 80 – 100 de centimetri. (GSM Arena)

7. Cel mai periculos botnet a fost dezactivat în urma unei acțiuni la care au colaborat specialiștii mai multor instituții din întreaga lume, printre care FBI și Europol. Emotet a început ca un trojan de banking în 2014 și a evoluat într-unul dintre cei mai periculoși malware. (ZDNet)

8. Cercetătorii din zona securității cibernetice au fost ținta unei campanii derulate de hackeri afiliați grupului DPRK, cunoscut pentru susținerea pe care o are din partea guvernului din Coreea de Nord. Atacatorii urmăreau să convingă specialiștii să colaboreze pe anumite proiecte de cercetare, după care încercau să le infecteze dispozitivele cu un malware creat special. (Bleeping Computer)

9. Site-ul de pe dark web folosit de hackerii din spatele ransomware-ului NetWalker pentru a publica datele victimelor a fost dezactivat de autoritățile bulgare, împreună cu cele americane.  NetWalker este un ransomware-as-a-service, pe care dezvoltatorii îl oferă celor care vor deruleze propriile atacuri, în schimbul unui procent din “pradă”. (KrebsonSecurity)

10. Google a șters aproape 100.000 de review-uri de o stea pentru Robinhood, în urma unei campanii derulate de utilizatorii nemulțumiți de blocarea tranzacționării anumitor acțiuni, manipulate prin r/WallStreetBets. Printre companiile ale căror acțiuni au fost oprite de la vânzare pe Robinhood se numără GameStop și AMC. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
iOS 16 va avea un lock screen nou, cu numeroase opțiuni de personalizare și suport pentru widget-uri – Cronica de Tehnologie
Inteligența artificială dezvoltată de Meta afirmă că atentatul la viața lui Donald Trump nu ar fi existat – Cronica de Tehnologie