Vueling va opera zboruri pe ruta București – Barcelona – Cronica de Turism

1. Compania spaniolă low-cost Vueling va opera zboruri directe între București și Barcelona în perioada 2 decembrie – 8 ianuarie. Zborurile vor fi efectuate în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică, iar în total vor exista 17 curse. Pentru moment nu este clar dacă Vueling va opera ruta și după luna ianuarie. Cel mai probabil, compania oferă aceste zboruri în contextul în care Tarom a renunțat la această rută, iar Blue Air și-a suspendat toate zborurile, astfel că Wizz Air este singura companie care mai oferă zboruri directe între cele două orașe. (Boarding Pass)

2. Ryanair a lansat o nouă campanie promoțională, de data aceasta pentru zboruri pe unele aeroporturi din Marea Britanie. Până în 31 octombrie poți cumpăra bilete spre Edinburgh de la 17 euro pe sens, spre Dublin de la 20 de euro pe sens și spre Bristol de la 30 de euro pe sens. Călătoria trebuie să aibă loc în perioada 1 noiembrie – 15 decembrie. (Ryanair)

3. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a închis agenţia de turism Bonjour Internațional din Bucureşti pentru o perioadă de şase luni. Decizia are la bază o serie de nereguli constatate în mod repetat, printre care se numără nerestituirea banilor pentru pachetele turistice contramandate și anularea biletelor de avion. (News.ro)

4. Travelator propune un weekend prelungit în Napoli pentru 98 de euro de persoană. Prețul include călătorie dus-întors cu Wizz Air pentru 43 de euro și 3 nopți de cazare în cameră dublă la Hotel Colombo pentru 110 euro. Prețurile sunt valabile pentru perioada 14-17 ianuarie 2023. (Travelator)

5. Operatorul aerian Lufthansa a anunțat că primul său avion Boeing B787-9 Dreamliner va fi utilizat pe ruta Frankfurt – New York începând din luna decembrie. Următoarele avioane de acest tip vor avea noile cabine de interior Allegris, care la business clar vor oferi inclusiv o separare completă de restul pasagerilor prin intermediul unor uși montate pe primul rând. (Busines Traveller)

Bonus: Compania aeriană națională TAROM scoate la vânzare bilete la tarife speciale, care încep de la 119 euro, pentru anumite zboruri efectuate în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2022. Oferta constă în achiziționarea de bilete, în perioada 27 octombrie – 30 octombrie 2022, pentru călătorii între București și Atena, Belgrad, Istanbul, Roma, Salonic – de la 119 euro; pentru călătorii între București și Budapesta, Bruxelles, Chișinău, Frankfurt, Munchen, Praga, Sofia – de la 139 euro, și pentru călătorii între București și Amman, Amsterdam, Beirut, Cairo, Londra, Madrid, Paris, Tel Aviv – de la 159 de euro. TAROM nu va mai zbura de la finalul lunii octombrie 2022 din București spre Barcelona și spre capitala Austriei. Compania aeriană de stat a suspendat pe o perioadă nedeterminată zborurile comerciale regulate de pe rutele București – Barcelona și București – Viena. (Profit.ro)

6. Aeroportul Heathrow din Londra a confirmat că va renunța la limitarea numărului maxim de pasageri pe zi începând din 30 octombrie. Numeroase zboruri au fost anulate în ultimele luni ca urmare a restricției impuse de aeroport din cauza personalului insuficient. Heathrow susține că a înregistrat 18 milioane de pasageri în această vară, mai mult decât orice alt aeroport european. (Business Traveller)

7. Traficul aerian din România din primele 9 luni ale anului a fost de 15,7 milioane de pasageri, aproape dublu comparativ cu perioada similară a anului trecut, dar cu 11% mai mic decât în aceeași perioadă din 2019, ultimul an pre-pandemic. Aeroportul Otopeni din București a înregistrat 9,3 milioane de pasageri și a fost urmat la mare distanță de aeroporturile din Cluj-Napoca (2 milioane de pasageri) și Iași (1,2 milioane de pasageri). (Airport AAR)

8. Numărul turiștilor străini din Grecia a crescut cu 121% în primele 8 luni ale anului comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 19 milioane de turiști. Totuși, numărul de turiști a fost cu 12% mai mic decât în 2019, ultimul an pre-pandemic. (Profit)

9. România are în prezent 9120 de unități de cazare turistică cu un total de 367000 de locuri de cazare, iar cele mai multe se află în Brașov, Constanța și Suceava. 54% dintre hoteluri au 3 stele, 25% dintre hoteluri sunt de 4 stele, iar 16% dintre hoteluri sunt de 2 stele. În același timp, în țara noastră există doar 36 de hoteluri de 5 stele. (Profit)

10. Compania de croaziere Carnival Cruise Line a renunțat la aproape toate cerințele de sănătate pentru croaziere, inclusiv la dovada vaccinării și la prezentarea rezultatului negativ al unui test de Covid-19. Singura recomandare este ca persoanele care participă la croaziere de peste 15 zile să aibă vaccinul la zi. (Cruise Hive)

Ți-ar mai putea plăcea
Programul Litoralul pentru toți va avea loc în perioada 1-30 septembrie – Cronica de Turism
Tarom renunță la încă o rută internațională: București – Munchen – Cronica de Turism