Veniturile dezvoltatorilor de aplicații au ajuns la peste $29 miliarde în Q3 2020 – Cronica de Tehnologie
1. Veniturile dezvoltatorilor de aplicații au crescut cu 32%, după ce au ajuns la peste $29 miliarde în Q3 2020. Și numărul download-urilor a crescut cu 23%, ajungând la 36,5 miliarde. Google Play domină în continuare în ceea ce privește download-urile, însă App Store produce mult mai mulți bani. (Profit.ro)
2. Startup-ul american IonQ spune că a construit cel mai puternic computer quantic, cu un volum quantic de peste 4 milioane. Sistemul pe 32 de qubits a doborât recordul stabilit de Honeywell, care ajunsese recent la 128 volum quantic. (Fortune)
3. Facebook se pregătește pentru o eventuală încercare a autorităților de a “sparge” compania, având în acest sens angajată o firmă de avocatură. Într-un document al firmei de avocatură se arată că despărțirea Facebook de Instagram și WhatsApp nu doar că ar costa compania americană miliarde de dolari și ar fi în detrimentul utilizatorilor, dar ar și ignora jurisprudența actuală. (WSJ)
4. Apple Watch SE este o alternativă excelentă la Series 4. Pentru un preț mai mic, SE oferă aceeași performanță, cu doar două compromisuri notabile: lipsa funcție EKG și a ecranului always-on. (Review, The Verge)
5. Funcția de ghidare augmentată din Google Maps primește un upgrade semnificativ, cu mai multe noutăți importante. Printre acestea se numără punctele de reper în mod AR pentru câteva zeci de orașe, o precizie mai bună a localizării și folosirea modului Live View la partajarea locației. (Google)
6. Airbnb se așteaptă că atragă în jur de $3 miliarde prin listarea la bursă, care ar trebui să aibă loc în decembrie. Data IPO-ului nu este, însă, bătută în cuie. Airbnb va urmări evoluția socială și a piețelor din Statele Unite după alegeri și ar putea alege amânarea listării la bursă. (CNBC)
7. Volumul tranzacțiilor cu Etherium a sărit la $119.5 miliarde în Q3, o creștere cu aproape 1.200% față de trimestrul anterior. Dapp-urile, aplicațiile financiare descentralizate, au reprezentat 99% din acest volum. (Decrypt)
8. Experții de la Checkpoint au pus bazele unei unui sistem de identificare a creatorilor de exploit-uri pe baza caracteristicilor codului. Odată realizată identificarea, sistemul poate fi folosit pentru descoperirea și a altor coduri malițioase ale aceluiași autor. (Checkpoint)
9. Modul PiP al site-ului mobil de YouTube merge din nou pe iPhone, pe conturile gratuite. Nefuncționarea acestuia nu a fost un bug. Google a vrut inițial să ofere această funcție doar conturilor Premium, însă s-a răzgândit ulterior. (Macrumors)
10. Platforma de VR Daydream a celor de la Google a devenit istorie în mod oficial, după ce Google a anunțat că nu o va mai actualiza și, cel mai probabil, aceasta nici nu va mai funcționa în Android 11. Neoficial, Daydream era moartă deja de ceva timp, nici Google nici alți dezvoltatori nemaivenind cu produse noi. (Android Police)