Veneția anunță amenzi de până la 300 de euro pentru turiștii care nu plătesc taxa de acces de 5 euro – Cronica de Turism

1. Prețurile biletelor de avion ale companiilor aeriene low-cost către destinațiile de vacanță din Spania au crescut în medie cu 27% pentru acest sezon estival (1 iunie – 15 septembrie) comparativ cu perioada similiară a anului trecut, potrivit unei analize realizate de compania de analiză Mabrian. Analiza a luat în calcul prețurile biletelor de avion pentru rute din Marea Britanie, Franța, Italia, Germania și Țările de Jos către Spania. (Mabrian)

2. Eurowings, compania aeriană low-cost a Grupului Lufthansa, operează pentru prima oară curse regulate pe piața aeriană din România. Eurowings a inaugurat la începutul lunii mai zborurile din Iași către Dusseldorf și Stuttgart, care sunt ooperate cu o frecvență de două zboruri pe săptămână. (Airlines Travel)

3. Veneția a anunțat că turiștii care nu plătesc taxa de acces în oraș în valoare de 5 euro riscă să plătească o amendă cuprinsă între 50 și 300 de euro. Taxa de acces se plătește online de către persoanele care nu au cazare în Veneția, iar la fața locului nu există un sistem de acces fizic, cum ar fi un sistem cu bariere, astfel că turiștii pot practic să intre și fără să achite taxa. În schimb, vor fi implementate controale aleatorii, iar turiștii fără taxa plătită vor fi amendați. (Schengen Visa Info)

4. Operatorii feroviari din Slovenia și Croația au inaugurat o rută internațională între Villa Opicina (Italia, în apropiere de Trieste) și Rijeka (Croația), cu opriri inclusiv pe teritoriul Sloveniei. Durata călătoriei este de circa două ore, iar prețul unui bilet este de 8 euro pe sens. Ruta va fi operată până în 30 septembrie și are drept scop principal încurajarea turismului. (International Rail Journal)

5. Travelator propune o vacanță de o săptămână în Sardinia pentru 241 de euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Wizz Air pentru 60 de euro și 7 nopți de cazre în cameră dublă la Big Fish Alghero Guesthouse pentru 363 de euro. Perioada călătoriei este 23-30 mai. (Travelator)

6. Trenurile care vor circula din nou pe ruta directă București – Giurgiu vor parcurge distanța în 2 ore și 10 minute, potrivit CFR Infrastructură. Timpul lung de parcurs este cauzat de faptul că trenurile vor avea regim de circulație Regio, astfel că vor face un ocol pentru a opri inclusiv în stația București Progresul, pe lângă alte 12 stații pe traseu. Pe de altă parte, trenurile internaționale București – Ruse (Bulgaria) vor circula în continuare pe ruta ocolitoare prin Videle. (Hotnews, Asociația Pro Infrastructură)

7. Dubai a aprobat startul lucrărilor la noul terminal al aeroportului Dubai World Central. La finalizarea lucrărilor, DWC va deveni cel mai mare aeroport din lume, cu o capacitate anuală de 160 de milioane de pasageri, 500 de porți de îmbarcare și o suprafață totală de 70 de kilometri pătrați. Prima fază a proiectului va fi terminată în 10 ani. (Business Traveller)

8. Compania de croaziere Princess Cruises a prezentat planurile pentru o croazieră globală care va avea loc în 2026 pe parcursul a 114 zile la bordul navei Coral Princess. Pasagerii vor vizita 52 de porturi din 28 de țări de pe 6 continente și vor parcurge în total 35.000 de mile nautice. (Cruise Hive)

9. 29,6% dintre pasagerii care au călătorit spre și dinspre aeroporturile din România cu zboruri internaționale au fost străini, potrivit datelor obținute de publicația Boarding Pass. În total, 6,7 milioane de străini au călătorit cu avionul în țara noastră în cursul anului 2023. (Boarding Pass)

10. Cetățenii din Republica Moldova au efectuat peste 2,1 milioane de călătorii în Uniunea Europeană în cei 10 ani care au trecut de la eliminarea vizelor de călătorie. Moldovenii au economisit în acest fel peste 270 de milioane de euro, bani pe care i-ar fi plătit pe taxele pentru eliberarea vizelor. (Schengen Visa Info)

Ți-ar mai putea plăcea
Austria elimină toate restricțiile de călătorie – Cronica de Turism
Grecia, Ungaria și Portugalia relaxează condițiile de călătorie – Cronica de Turism