Un român a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în Statele Unite, după ce a pledat vinovat la conspirație pentru fraudă informatică și fraudă prin telefon – Cronica de Tehnologie

1. Google a publicat o serie de compromisuri pe care le propune pentru soluționarea procesului antitrust cu Departamentul de Justiție al Statelor Unite. Printre altele, gigantul propune o relaxare a acordurilor cu Apple și alte companii pentru stabilirea browser-ului implicit. (Profit.ro)

2. Apple lucrează la un vizor inteligent cu Face ID, care ar putea debloca automat ușa în momentul în care recunoaște locatarii. Compania ar putea adăuga și o funcție de măsurare a pulsului căștilor AirPods Pro 3. (News.ro)

3. Palantir și Anduril vor să formeze un consorțiu care să liciteze pentru contractele de apărare. Acesta urmează să fie anunțat în ianuarie și ar putea include companii precum SpaceX și OpenAI printre membrii. (FT)

4. GPT-5, la care OpenAI lucrează în prezent, ar fi deja în întârziere. Dezvoltarea acestuia se pare că se confruntă cu mai multe dificultăți, printre care calitatea redusă a datelor folosite pentru antrenare și costurile ridicate. (WSJ)

5. TikTok a fost blocat în Albania, după ce un tânăr a fost ucis în școală. Interdicția va intra în vigoare în ianuarie și va dura un an. (Profit.ro)

6. Se estimează că livrările căștilor de realitate virtuală și realitate mixtă vor ajunge la 9,6 milioane în 2024, cu o creștere YoY de 8,8%. Piața este în continuare dominată de Meta, care deține o cotă de 73%. (TrendForce)

7. OpenAI a anunțat o nouă serie de modele lingvistice, compusă din versiunile o3 și o3-mini, cea din urmă fiind configurată pentru sarcini specifice. Ambele au raționament, oferind răspunsuri mai precise (dar generate mai greu) în domenii precum matematica și fizica. (Profit.ro)

8. Opt platforme sociale vor trebui să obțină licență pentru a putea funcționa anul viitor în Malaezia, conform noii legislații din această țară. Acestea sunt WhatsApp, Facebook, Instagram, X, YouTube, Telegram, WeChat și TikTok. (Bloomberg)

9. Autoritatea britanică pentru protecția datelor a etichetat Google ca fiind „iresponsabil” din cauza schimbărilor anunțate pentru anul viitor în zona publicității digitale. Din 16 februarie, Google va permite advertiserilor să folosească „amprente digitale” pentru urmărirea utilizatorilor. (The Guardian)

10. Un român a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în Statele Unite, după ce a pledat vinovat la conspirație pentru fraudă informatică și fraudă prin telefon. Daniel Christian Hulea a fost implicat în atacurile cu ransomware NetWalker. (Bleeping Computer)

Ți-ar mai putea plăcea
OpenAI a creat o soluție care poate reproduce orice voce după un sample audio de numai 15 secunde – Cronica de Tehnologie
Hackerii unei unități ruse de spionaj cibernetic a derulat atacuri în 35 de țări deghizați ca hackeri iranieni – Cronica de Tehnologie