Twitter Blue este disponibil în România pentru 37 lei pe lună – Cronica de Tehnologie

1. Twitter Blue este disponibil în România, după o extindere în mai mult de 20 de noi țări. Abonamentul costă 37 de lei pe lună sau 390 de lei pe an și vine cu mai multe funcții suplimentare, printre care posibilitatea editării postărilor și creșterea limitei de caractere la 4.000. (Profit.ro)

2. Comisia Europeană ar înclina acum să dea undă verde cumpărării Activision Blizzard de Microsoft. Asta după ce Microsoft a anunțat acorduri similare cu Nintendo și Nvidia, prin care se angajează să țină Call of Duty pe platformele celor două companii. Un anunț în acest sens va fi făcut pe 25 aprilie. (Profit.ro)

3. Administrația de la Casa Albă a publicat o nouă strategie națională privind securitatea cibernetică, care va impune standarde minime și va responsabiliza marii producători de software. Producătorii „care nu iau măsuri de precauție rezonabile pentru a-și securiza software-ul” ar putea să sufere consecințe mult mai drastice decât în prezent. (ArsTechnica)

4. Autoritățile americane nu au acordat Neuralink autorizație pentru a face teste pe oameni, spunând că firma lui Elon Musk trebuie să rezolve un mare număr de probleme înainte să poată trece la această etapă clinică. Printre altele, există preocupări legate de baterie, fire și de modul în care se face detașarea dispozitivul neuronal. (Reuters)

5. Mai multe probleme de securitate, unele chiar severe, au fost descoperite în dronele vândute de DJI. Printre altele, poate fi înlocuit numărul de serie și poate fi suprascris mecanismul care permite autorităților urmărirea dronelor și a piloților. În anumite scenarii, dronele pot fi chiar forțate să aterizeze. (TechExplore)

6. Chatbot-ul din noul Bing a dobândit trei personalități distincte, între care pot opta utilizatorii în funcție de natura întrebărilor și de răspunsurile urmărite – creativ (răspunsurile sunt mai originale și mai creative), echilibrat și precis (cu accent pe acuratețea și relevanța răspunsurilor). (Profit.ro)

7. Binance a transferat $1.78 miliarde din portofelele electronice menite să susțină stablecoin-ul USDC într-o singură zi, pe 17 august 2022, către Cumberland DRW și Alameda Research, conform unei investigații. Acum, compania oferă justificări neconvingătoare și chiar contradictorii privind această mutare. (CoinDesk)

8. Microsoft a prezentat un nou model multimodal (care funcționează cu mai multe tipuri de conținut – text, imagini, video, audio), numit Kosmos-1. Conform companiei americane, acesta poate rezolva puzzle-uri vizuale și poate trece testele IQ vizuale, printre altele. (ArsTechnica)

9. Ford a brevetat o tehnologie ce poate fi folosită în cazul mașinilor conectate pentru a ajuta o bancă sau o companie de leasing să dezactiveze anumite funcționalități sau chiar să recheme mașina dacă clientul nu-și plătește ratele. Oficialii companiei spun, însă, că nu au planuri pentru implementarea unei asemenea funcționalități. (ArsTechnica)

10. Garmin a prezentat smartwatch-urile Forerunner 965 ($600) și Forerunner 265 ($450), dotate cu ecrane AMOLED. Modelul de top are un ecran de 1,4 inch și promite o autonomie de 31 de ore în mod GPS și de 23 de zile în mod smartwatch, oferind mai multe metrice de performanță și mai mult spațiu de stocare. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Oamenii de știință italieni au creat o sămânță artificială care își poate schimba forma și se poate deplasa în mod autonom – Cronica de Tehnologie
Google a suspendat un angajat care susținea că un bot de chat bazat pe AI a devenit conștient de sine – Cronica de Tehnologie