Turiștii români au cheltuit în medie 67 de euro pentru o noapte de cazare în 2022 – Cronica de Turism

1. Turiștii din România au cheltuit în medie 67,2 euro pentru o noapte de cazare în cursul anului 2022, cu 23% mai puțin decât media europeană de 87,3 euro, potrivit datelor prezentate de Eurostat. Cele mai mari costuri au fost raportate de turiștii din Luxemburg (175,2 euro pe noapte), Austria (153,7 euro pe noapte) și Estonia (128,2 euro pe noapte). (Eurostat)

2. Platforma de închirieri pe termen scurt Airbnb a lansat funcția Guest Favourites, care permite afișarea unei colecții cu cele mai bune 2 milioane dintre cele 7 milioane de cazări disponibile pe platformă, în special cazări cu calificativ de peste 4,9. În plus, turiștii au mai multe opțiuni de filtrare a recenziilor, iar imaginile sunt sortate mai eficient pentru că aceștia să-și dea seama cum este compartimentata locuința. (Reuters)

3. Emiratele Arabe Unite ocupă prima poziție într-un studiu realizat de compania de analiză Mabrian care a luat în calcul patru parametri pentru a stabili nivelul de satisfacție al turiștilor care ajung în cinci țări din Orientul Mijlociu. Pe următoarele locuri s-au poziționat Qatar, Bahrain și Oman, în timp ce Arabia Saudită a ocupat ultimul loc. (Mabrian)

4. National Geographic a publicat o listă cu 30 de locuri “cool” pe care să le vizitezi în 2024. Printre preferatele editorilor publicației se numără Alpii Albanezi din Albania, Belfast (Irlanda de Nord), regiunea Emilia-Romagna din Italia sau o călătorie în mai multe orașe din Europa cu trenurile de noapte. (National Geographic)

5. În Sibiu a fost inaugurat un hotel sub brandul Mercure operat de Accor: Mercure Sibiu Arsenal este poziționat în apropiere de Parcul Sub Arini și are 12 de camere. În aceeași clădire a fost inaugurat recent și hotelul Ibis Styles Arsenal, un alt brand deținut de Accor. (Profit)

6. Aeroportul Schiphol din Amsterdam a notificat companiile aeriene că va majora taxele de aeroport cu 14,8% în 2024, ceea ce ar putea conduce la o nouă creștere a prețurilor la bilete pentru această destinație. Scumpirea vine în contextul în care fiecare turist plătește o taxă de 26,43 euro pentru fiecare bilet cu plecare din Amsterdam, dar și o taxă de cazare care va crește anul viitor de la 7% la 12,5% din prețul cazării. (Business Traveller)

7. Travelator propune un weekend prelungit în Atena pentru 85 de euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Wizz Air pentru 43 de euro și trei nopți de cazare în cameră dublă la Victory Inn pentru 84 de euro. Prețurile sunt valabile pentru perioada 23-26 februarie 2024. (Travelator)

8. 48% dintre aeroporturile din Europa au înregistrat în al treilea trimestru al anului un trafic de pasageri mai mare decât în perioada similară din 2019, ultimul an pre-pandemic. Aeroporturile cu cele mai bune rezultate au fost Heathrow (Londra) și Istanbul, în timp ce Paris Charles de Gaulle, Amsterdam și Frankfurt au raportat trafic mai mic. (Business Traveller)

9. Compania aeriană AeroItalia a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni la compania aeriană românească AirConnect. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică, însă AeroItalia își exprimase interesul pentru AirConnect încă din vara acestui an. (Boarding Pass)

10. Sosirile înregistrate în unitățile de cazare din România, inclusiv apartamente şi camere de închiriat), au ajuns la 10,7 milioane de persoane în primele nouă luni ale anului, în creștere cu 12% comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit datelor raportate de Institutul Național de Statistică (INS). (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Cetățuia Brașovului va putea fi vizitată în perioada 8-9 septembrie – Cronica de Turism
Italia a eliminat complet restricțiile de călătorie pentru turiști – Cronica de Turism