TruthGPT, alternativa la ChatGPT pe care Elon Musk vrea să o creeze – Cronica de Tehnologie
1. Elon Musk vrea să creeze o alternativă la ChatGPT, pe care se gândește să o numească TruthGPT. Scopul acestuia ar fi să caute mereu să spună adevărul și să înțeleagă natura universului. Musk mai spune că se teme că ChatGPT a fost antrenat să fie corect din punct de vedere politic. (News.ro)
2. Șeful Google, Sundar Pichai, avertizează împotriva lansării grăbite a produselor de inteligență artificială și crede că sunt necesare reglementări legislative în acest domeniu. Acesta spune că Google a ales în mod deliberat să se miște cu grijă și circumspecție în zona AI-ului, spre deosebire de OpenAI și Microsoft, care au impus un ritm foarte alert. (Bloomberg)
3. Sega cumpără Rovio cu €706 milioane. Suma tranzacției evaluează acțiunile Rovio la 9,25 euro pe acțiune, oferta echivalând cu o primă de aproximativ 19% față de prețul acestora dinainte de anunț. Finlandezii de la Rovio sunt cunoscuți în primul rând pentru jocurile Angry Birds. (News.ro)
4. Netflix a fost nevoit să anuleze transmisiunea live a unui episod din reality show-ul Love is Blind, după ce problemele tehnice întâmpinate au dus la o întârziere de peste 75 de minute. Ar fi trebuit să fie al doilea eveniment transmis live de Netflix, companie care ar vrea să extindă acest tip de conținut. (TechCrunch)
5. Google dezvoltă un motor de căutare alternativ, bazat pe AI, la care lucrează deja peste 160 dintre angajați. Înainte de Magi, cum se numește acest proiect, Google va adăuga mai multe funcții de AI actualului motor de căutare. Compania americană se confruntă cu o nouă amenințare, după ce a aflat că Samsung ia în calcul înlocuirea Google cu Bing pe propriile smartphone-uri, ceea ce ar pune în pericol venituri anuale de $3 miliarde. (Profit.ro)
6. Google a lansat de urgență un patch de securitate pentru Chrome. Acesta vizează o vulnerabilitate 0-day a browser-ului, descoperită în motorul JavaScript V8. Detalii tehnice despre modul în care erau posibile atacurile nu au fost încă făcute publice, pentru a da utilizatorilor timp să instaleze update-ul. (Bleeping Computer)
7. SEC readuce în dezbatere publică un proiect de lege prin care îi sunt extinse prerogativele în zona crypto. Textul de lege vizează acum în mod explicit activele digitale și companiile DeFi, încercând să acopere o scăpare legislativă de care profită platformele care comercializează valori mobiliare, dar nu se înregistrează ca burse ori brokeri. (Bloomberg)
8. Traficul Twitter a scăzut cu 7,7% YoY în luna martie, fiind deja a treia lună consecutivă de scădere pentru platforma socială. Scăderea este de 3,3% pe versiunea web, în vreme ce numărul utilizatorilor zilnici este mai mic pe Android cu 9.8%. (Vox)
9. Apple a lansat contul de economii pentru Apple Card, care oferă un randament anual de 4,15%, în condițiile în care media randamentelor anuale din SUA pentru conturile de economii este de doar 0,35%. Banii obținuți prin Daily Cash (program de recompense, care oferă până la 3% din bani înapoi la achiziții) vor fi acum depuși automat în contul de economii. Conturile sunt operate de Goldman Sachs și pot fi deschise din aplicația Wallet. (News.ro)
10. Pe rețelele de socializare s-a viralizat o melodie creată cu ajutorul AI-ului, care reproduce vocile lui Drake și The Weeknd (fără acceptul acestora). Autorul @ghostwriter susține că software-ul folosit a fost antrenat cu vocile celor doi muzicieni și promite că acesta este doar începutul. De vineri, când a fost postată, melodia a făcut peste 8,5 milioane de vizualizări pe TikTok, iar varianta completă a fost redată de peste 254.000 de ori pe Spotify. (BBC)