TechCrunch realizează un sondaj care vizează investitorii români – Cronica de Tehnologie
1. TechCrunch realizează un sondaj care vizează investitorii români, despre evoluția startup-urilor impactul pandemiei asupra sectorului de tehnologie și viitorul acestuia. Participanții vor fi trecuți la finalul sondajului, cu link-uri către companiile pe care le reprezintă. (TechCrunch)
2. Marile companii de tehnologie americane se așteaptă ca administrația Biden să adopte reglementări mai stricte, mai ales în urma recentului atac asupra Capitolului. Președintele ales, Joe Biden, nu s-a ferit să-și arate intențiile și să critice giganții americani nici în timpul campaniei electorale. (Washington Post)
3. Algoritmii rețelelor sociale favorizează răspândirea dezinformărilor, a teoriilor conspiraționiste și, în general, a conținutului “incendiar”. Facebook, Twitter și celelalte platforme au creat algoritmii pentru a crește implicarea utilizatorilor, însă nu le oferă acestora control aproape deloc asupra conținutului pe care-l primesc. (WSJ)
4. Tesla a început să livreze primele modele ale crossover-ului Model Y produs în China, piață esențială pentru compania americană, care a livrat anul trecut aproape 500.000 de vehicule. Tesla vrea să ajungă să livreze 20 de milioane de vehicule pe an în următoarea decadă. (CNBC)
5. Parler lucrează la refacerea infrastructurii, a anunțat șeful companiei pe site-ul platformei, care este, din nou, accesibil. Rețeaua socială conservatoare este sprijinită de DDos Guard, o companie de securitate patronată de doi cetățeni ruși. (Reuters)
6. Oameni obișnuiți din SUA, dar și din afara țării, participă la eforturile de identificare ale celor care au participat la atacul asupra Capitolului. Persoane de toate vârstele încearcă să descopere identitatea celor care apar pe filmări și să ofere cât mai multe informații autorităților. (LA Times)
7. Administrația Trump revocă licențele acordate mai multor companii americane care furnizează piese celor de la Huawei și intenționează să respingă alte zeci de aplicații care așteptau aprobarea. Printre companiile care nu mai pot lucra cu Huawei se numără și Intel. (News.ro)
8. Implementarea și extinderea rețelelor 5G ar trebui întreruptă până când se va confirma că acestea nu reprezintă un risc asupra sănătății oamenilor, susține un specialist de la Usher Institute. Avertizarea nu are legătură cu teoriile conspiraționiste privind noul coronavirus, ci cu faptul că încep să apară indicii care arată că densitatea și nivelul emisiilor pot deveni periculoase pentru oameni. (Medical Xpress)
9. WhatsApp cumpără reclame în ziarele din India pentru a convinge utilizatorii că nu au motive să renunțe la aplicație din cauza noilor clauze. India este o piață esențială pentru WhatsApp, unde a fost deja lansat serviciul de shopping pentru care au fost actualizate condițiile de utilizare. (Profit.ro)
10. Apple prelungește perioada de testare pe un an a serviciului TV+, care poate fi acum folosit gratuit până în luna iulie. Oferită la cumpărarea unui nou device Apple, perioada de trial ar fi trebuit să se încheie la 1 noiembrie 2020. Amânarea unor producții originale din cauza pandemiei este unul din motivele aflate la baza deciziei. (The Verge)