Studiu: 9 din 10 aplicații de sănătate colectează date personale – Cronica de Tehnologie

1. 9 din 10 aplicații de sănătate colectează date personale, arată un studiu care a analizat peste 20.000 de aplicații pentru Android și iPhone. De regulă, sunt colectate informațiile măsurate, precum numărul de pași sau de calorii consumate. 88% dintre aplicațiile analizate își urmăresc utilizatorii folosind identificatori unici, iar 28% nu au nici măcar o politică de intimitate, ceea ce înseamnă că nici nu ar fi trebui acceptate în magazinul de aplicații. (The Guardian)

2. Apple ar fi vrut, la un moment dat, să ofere propriile servicii de medicină primară, pe bază de abonament, cu medici angajați de companie. În cele din urmă, gigantul american a ales să rămână la vânzarea unor dispozitive cu funcții de sănătate, precum Apple Watch. (WSJ)

3. Google lucrează la un nou produs de inteligență artificială cu abilități în zona lingvistică. Compania americană vrea să folosească Tivoli, cum este numit intern, pentru a oferi funcții de învățare a limbilor străine prin intermediul motorului său de căutare. (The Information)

4. Waymo, divizia de mașini autonome a Alphabet, primește o investiție de $2.5 miliarde. Banii vor fi folosiți pentru îmbunătățirea tehnologiilor autonome și angajarea mai multor specialiști. (CNBC)

5. IBM a prezentat primul computer cuantic al companiei care a fost construit în afara SUA. Quantum System One este localizat în Germania și a fost dezvoltat împreună cu institutul Fraunhofer. Compania americană spune că este cel mai puternic sistem cuantic din Europa. (Profit.ro)

6. Apple a sacrificat funcționalitatea pentru a favoriza designul în cazul noului iMac, cu procesorul M1 dezvoltat intern. Pentru a face un sistem foarte subțire (1,14 cm) Apple a renunțat la porturi USB și a făcut imposibilă înlocuirea componentelor. (Washington Post)

7. Facebook își va lansa platforma de podcast-uri pe 22 iunie. Acestea vor putea fi publicate prin intermediul unui flux RSS și vor fi găzduite într-un tab separat de Newsfeed-ul principal. Cu permisiunea creatorilor de conținut, utilizatorii vor putea salva și partaja fragmente de cel mult 1 minut din podcast-urile preferate. (Profit.ro)

8. Spotify lansează Greenroom, o replică de Clubhouse, cu funcții de live audio, în care discuțiile pot fi salvate ca podcast-uri. Compania suedeză a anunțat și un fond pentru motivarea creatorilor de conținut, fără să spună câți bani sunt puși în joc sau cum vor fi împărțiți. (TechCrunch)

9. Aplicațiile Google revin pe smartphone-urile Honor, începând cu noua serie Honor 50, tocmai prezentată în China. Revenirea aplicațiilor Google este efectul ieșirii de sub efectul interdicțiilor americane, prin vânzarea brandului Honor anul trecut de Huawei. (The Verge)

10. Vânzările NFT-urilor au scăzut dramatic în ultimele săptămâni, după ce, în primul trimestru al anului, acestea ajungeau la $2 miliarde. Dacă vârful săptămânal în luna mai era de $176 de milioane, în iunie nivelul săptămânal nu a trecut de $8.7 milioane. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft: SolarWinds a fost cel mai mare și mai sofisticat atac cibernetic din toate timpurile – Cronica de Tehnologie
Toate lansările anunțate de Apple aseară – Cronica de Tehnologie