Studiu: 43% dintre români intenționează să călătorească în scop turistic în cursul anului 2021 – Cronica de Turism
1. 43% dintre români intenționează să călătorească în scop turistic în cursul anului 2021, potrivit unui studiu realizat de Mercury Research pentru agenția de turism online Vola. Între timp, 29% dintre respondenți nu au luat încă o decizie finală în acest sens, în timp ce 27% afirmă că nu vor călători deloc în acest an. (Vola)
2. Dintre românii care sunt hotărâți să călătorească în 2021, 53% vor să facă acest lucru la vară sau mai târziu, în timp ce 27% vor aștepta ridicarea restricțiilor de călătorie pentru o anumită destinație. În schimb, 14% dintre ei afirmă că vor călători doar după ce se vor vaccina. (Vola)
3. 54% dintre românii care vor să călătorească în anul 2021 vor alege ca destinație o țară europeană, indiferent dacă este vorba despre un city-break, o stațiune montană sau o stațiune la mare. 45% dintre români vor prefera însă să aleagă o destinație din România. Totuși, în funcție de evoluția pandemiei, 20% dintre români afirmă că ar călători oriunde. (Vola)
4. Principalele motive pentru care 27% dintre români nu vor să călătorească în 2021 sunt pericolul infectării cu Covid-19 (61%) și izolarea la întoarcerea acasă (60%), în timp ce lipsa resurselor financiare este menționată de 42% dintre români. Anularea zborului din cauza restricțiilor și pierderea banilor este un motiv menționat de 40% dintre românii care nu intenționează să călătorească. (Vola)
5. Începând din 1 iulie, Phuket, cea mai mare insulă din Thailanda, va accepta turiști străini vaccinați fără să mai impună o carantină de două săptămâni la destinație. Autoritățile locale așteaptă aproximativ 2 milioane de turiști pe parcursul acestui an și anticipează turiștii chinezi vor sosi începând din vară, în timp ce europenii vor prefera să aștepte până spre iarnă. (Profit)
6. Începând de marți, 30 martie, Germania solicită test negativ de Covid-19 pentru toți turiștii străini care vor să intre în țară. Decizia a fost luată pentru a limita creșterea cazurilor de “import” în preajma sărbătorilor de Paște. Până acum, Germania solicita test negativ de Covid-19 doar pentru călătorii din anumite țări stabilite în prealabil de Institutul Robert Koch. (Simple Flying)
7. Spania a anunțat că, cel târziu în luna iunie, va implementa un sistem de “certificate digitale de vaccinare” care vor înlocui actualele restricții de călătorie. Decizia va permite intrarea pe teritoriul Spaniei a turiștilor străini care s-au vaccinat împotriva Covid-19. (Majorca Daily Bulletin)
8. Producătorul de avioane Airbus a lansat aplicația Tripset pentru Android și iPhone. Aplicația oferă detalii complete cu privire la restricțiile de călătorie (cum ar fi obligativitatea prezentării unui test negativ Covid-19 sau carantină la sosire) și condițiile obligatorii din orașul de destinație (de exemplu, purtarea măștilor sau restricțiile de circulație), prin simpla căutare a oricărui oraș major care are un aeroport internațional. (TravelMole)
9. Compania aeriană HiSky din Republica Moldova va lansa în prima parte a lunii aprilie primele zboruri operate de la noua bază din Cluj-Napoca. Compania va opera zboruri spre Lisabona (Portugalia) și Dublin (Irlanda), iar pe termen lung își propune să ofere zboruri și pe aeroporturile din Iași și Satu Mare. (Profit)
10. Numărul pasagerilor cu avionul a crescut în Statele Unite cu 491% la sfârșitul lunii martie comparativ cu perioada similară a anului trecut. Astfel, între 1.4 și 1.6 milioane de pasageri s-au îmbarcat în avioane în Statele Unite în fiecare dintre ultimele zile ale lunii martie, comparativ cu cei numai 180.000 – 200.000 de pasageri zilnici din martie 2020. Datele sunt explicate prin restricțiile severe de călătorie impuse în întreaga lume la jumătatea lunii martie a anului trecut, după izbucnirea pandemiei în SUA și Europa. (Link)