Startup-urile din zona cripto au atras, anul acesta, investiții în valoare de $17 miliarde – Cronica de Tehnologie
1. Dominația TSMC de pe piața cipurilor reprezintă un risc la adresa economiei globale, susțin analiștii. Compania taiwaneză produce 92% din cele mai sofisticare cipuri și 60% din cipurile folosite de producătorii auto. (WSJ)
2. 80% din companiile care aleg să plătească recompensa, pentru a-și recupera datele, în urma atacurilor cu ransomware, sunt atacate din nou. Hackeri înțeleg că firmele care plătesc o dată, sunt dispuse să o facă din nou pentru a redobândi accesul la propriile informații, sugerează un studiu recent. (Profit.ro)
3. Disponibilitatea Yuanului digital se extinde în China, acolo unde acesta poate fi schimbat la peste 3.000 de ATM-uri din Beijing. ATM-urile țin de două mari bănci, Banca Agricolă și Banca de Industrie și Comerț. (Decrypt)
4. Americanii afectați de secetă critică companiile care consumă cantități mari de apă în cadrul centrelor de date. Se estimează că un centru de date consumă într-o zi aceeași cantitate de apă precum un oraș cu 30-50 de mii de locuitori. (NBC News)
5. YouTube oferă, în sfârșit, suport pentru modul picture-in-picture pe iPhone, care este, mai întâi, disponibil celor care plătesc abonamentul Premium. Ulterior, acesta va fi disponibil pentru toți utilizatorii, cel puțin în SUA. (MacRumors)
6. Startup-urile din zona cripto au atras, anul acesta, investiții în valoare de $17 miliarde. $10 miliarde au fost investiți numai în Bullish Global, un nou serviciu de schimb, reprezentând, de departe, cea mai mare a investiție de până acum în 2021. (Bloomberg)
7. Multe din aplicațiile de avertizare în cazul infectărilor cu COVID-19 din SUA suferă din cauza numărului redus de utilizatori. Doar în 13 state aplicațiile au un număr semnificativ de utilizatori, pentru a furniza notificări relevante în caz de contact. (Technology Review)
8. OnePlus și Oppo au crescut nivelul de integrare dintre cele două companii și lasă de înțeles că nu este exclusă o fuziune. Integrarea va ajuta OnePlus să livreze mai rapid update-urile de Android. Între timp, în ciuda integrării, OnePlus va continua să opereze independent. (The Verge)
9. Șomerii din SUA se plâng că nu primesc ajutoarele sociale din cauză că sistemul de recunoaștere facială folosit la înregistrare nu reușește să-i identifice. De cealaltă parte, CEO-ul companiei care a furnizat sistemul, ID.me, neagă problemele, susținând că acesta are o rată de acuratețe de 99,9%. (Vice)
10. Marea Britanie a devenit a treia țară cu peste 100 de unicorni, după SUA și China, având mai multe startup-uri care valorează peste $1 miliard decât restul Europei la un loc. 34% din unicornii britanici sunt din zona de fintech. (City A.M.)