Serverele Booking.com au fost accesate în 2016 de un agent al unei structuri de informații din SUA – Cronica de Tehnologie

1. Serverele Booking.com au fost accesate în 2016 de un agent al unei structuri de informații din SUA, care a furat date ale utilizatorilor din Orientul Mijlociu. La sfatul serviciului olandez de informații, s-a decis ca incidentul să fie ținut secret, iar utilizatorii vizați să nu fie informați. (ArsTechnica)

2. Președintele american, Joe Biden, a semnat Secure Equipment Act of 2021, o lege care înăsprește prevederile privind contractele cu companiile de tehnologie care reprezintă un risc pentru securitatea națională, cum sunt considerate cele din China. FCC nu mai aprobă nicio autorizație care reprezintă un “risc inacceptabil”. (Profit.ro)

3. În ultimii trei ani, Meta/Facebook a făcut cel puțin 21 de achiziții. În 2021, au fost cumpărate cel puțin patru startup-uri din zona realității virtuale, precum Within, care, pe surse, a costat peste $500 de milioane. (Vox)

4. SUA au aderat la “Paris Call for Trust and Security in Cyberspace”, o organizație de securitate cibernetică lansată în 2018, din care fac parte 80 de țări și companii precum Google și Microsoft. Cu Donald Trump președinte, SUA au refuzat aderarea la acea vreme. (Axios)

5. Google reorganizează proiectele inovative sub umbrela Labs, condusă de Clay Bavor, un veteran al companiei. Vor face parte din Google Labs produsele de AR și VR, Project Starline (comunicare video experimentală cu avatare 3D), incubatorul Area 120 și alte proiecte cu potențial mare pe termen lung. (TechCrunch)

6. Starlink are o nouă antenă de satelit, mai ușoară și mai subțire decât cea folosită în varianta beta a serviciului. În loc de $3.000, cât costa producerea vechilor antene, Starlink a reușit să reducă costul de producție undeva în jurul a $1.300. (The Verge)

7. Orașul Miami le va oferi locuitorilor randamente bitcoin în moneda proprie, ca dividende. MiamiCoin a fost lansată în prima parte a anului și adus câștiguri de peste $21 de milioane doar în ultimele trei luni. (CoinDesk)

8. Sony a redus ținta de producție a consolei PlayStation 5 pentru acest an fiscal, de la peste 16 milioane de unități la 14,8 milioane de unități. Din cauza dificultăților de logistică și a stocurilor reduse de piese, ritmul de vânzare al PS5 a scăzut sub cel al PS4. (Bloomberg)

9. Spotify a cumpărat distribuitorul de audiobook-uri Findaway, pentru o sumă necunoscută. Compania suedeză spune că va continua investițiile Findaway în cărți audio, iar librăria operată de aceasta va fi disponibilă celor 381 de milioane de utilizatori Spotify. (News.ro)

10. În septembrie, Apple a reparat o vulnerabilitate zero-day din macOS, descoperită cu o lună înainte de Google. Vulnerabilitatea era folosită pentru ascunderea unui malware pe serverele site-urilor pro-democratice din Hong Kong, care ajungea să infecteze vizitatorii. Google spune că modul de operare corespunde grupărilor cu susținere guvernamentală, ceea ce pare să arate cu degetul spre China. (Vice)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook lansează Shops, o facilitate de comerț electronic – Cronica de Tehnologie
Cronică de Tehnologie – Intel anunță Aurora, primul supercomputer cu viteză de peste un exaflop