Senzorul de amprente integrat în ecranului lui Galaxy S10 permite accesul cu orice deget – Cronica de Tehnologie

1. Senzorul de amprente integrat în ecranului lui Galaxy S10 nu poate face distincția între amprente și permite accesul pentru orice deget, dacă înregistrarea amprentei se face cu o folie de protecție acoperită cu gel montată pe ecran. Samsung promite că lucrează la o soluție, după ce inițial trimisese utilizatorii să cumpere folia originală, care costă 30 de dolari. (Profit.ro)

2. Sistemul de recunoaștere facială folosit pentru deblocare de Pixel 4, despre care Google spune că este la fel de bun ca cel de pe iPhone, funcționează și când utilizatorul are ochii închiși. Asta înseamnă că altcineva poate luat telefonul și-l poate debloca când posesorul doarme, de exemplu. (BBC)

3. Mark Zuckerberg a apărat decizia Facebook de a nu interveni în cazul reclamelor politice care conțin informații false în cadrul unui discurs de 35 de minute ținut la Universitatea din Georgetown. Șeful Facebook a spus, printre altele, că apărarea dreptului la exprimare este mai importantă decât implicațiile negative ale acestuia. (NYTimes)

4. Teama de șantaj îi determină pe fondatorii startup-urilor din Mexic să evite promovarea business-ului. Anul trecut, startup-urile de tehnologie din această țară au atras investiții de numai $175 milioane. (Reuters)

5. Microsoft lansează Open Application Model și Dapr, două noi soluții open-source care încearcă să simplifice dezvoltarea aplicațiilor online. (ZDNet)

6. Pierderea anuală a Airbnb s-a dublat în Q1, ajungând la $306 milioane. Investitorii companiei care se pregătește să se listeze anul viitor încep să se îngrijoreze că ar putea pierde bani. Pe de altă parte, Airbnb ar avea peste $3 miliarde în cash. (CNBC)

7. IBM a înregistrat în Q3 venituri de $18 miliarde, în scădere cu 3,9% de la an la an. Este al cincilea trimestru de scădere pentru IBM, în ciuda includerii pentru prima oară a Red Hat în rezultate. (Bloomberg)

8. Microsoft a cheltuit $9.1 miliarde pe achiziții în 2019. Din cele 20 de achiziții, GitHub a fost de departe cea mai scumpă, costând $7.5 miliarde. (GeekWire)

9. Nintendo a vândut peste 15 milioane de console Switch în America de Nord. În septembrie vânzările au crescut cu 20% YoY. 14 jocuri pentru această consolă s-au vândut în peste 1 milion de exemplare. (Yahoo! Finance)

10. Dezactivarea celui mai mare site de pornografie infantilă de pe dark web a fost posibilă după ce investigatorii au urmărit tranzacțiile realizate cu Bitcoin. Așa au fost identificați atât proprietarul sud-coreean, cât și unii din utilizatori. (Wired)

Ți-ar mai putea plăcea
Românii au câștigat anul trecut $170 milioane din cripto – Cronica de Tehnologie
Amazon lansează un serviciu pentru comanda și livrarea medicamentelor – Cronica de Tehnologie