Șeful Toyota crede că trecerea la mașini electrice va fi un proces care va dura mai mult decât se estimează – Cronica de Tehnologie

1. Elon Musk a prezentat un robot umanoid, care folosește același software și aceeași senzori precum sistemul Autopilot. Șeful Tesla spune că Optimus va fi foarte capabil și va costa, probabil, sub $20,000. (The Verge)

2. Mutarea din China a infrastructurii de producție a iPhone-urilor va fi dificilă și se va face foarte încet. Se estimează că vor fi necesari 8 ani pentru ca Apple să poată muta doar 10% din capacitatea de producție din această țară. 98% din iPhone-uri sunt dezvoltate în China. (Bloomberg)

3. Șeful Toyota crede că trecerea la mașini electrice va fi un proces care va dura mai mult decât se estimează și, de aceea, compania va continua să producă modele pe benzină și hibride. Ecologiștii au criticat compania japoneză și în trecut pentru acest gen de decizii și au plasat-o pe unul din ultimele locuri în clasamentele producătorilor auto care fac eforturi pentru reducerea poluării. (Bloomberg)

4. 160.000 de clienți Tesla folosesc în prezent versiunea beta a sistemului Full Self Driving, care a primit până acum deja 35 de update-uri. Acum un an, doar 2.000 de mașini foloseau FSD. Elon Musk spune că această tehnologie va fi pregătită pentru lansarea la nivel global până la finele anului, însă, va mai trebui să treacă și de „obstacolele de reglementare și testare”. (The Verge)

5. Coinbase a rezolvat o problemă tehnică ce a împiedicat procesarea tranzacțiilor cu conturi bancare din SUA pentru aproape șase ore. În această perioadă, nu au putut fi făcute plăți sau retrageri, anunță compania care dă asigurări că fondurile clienților sunt în siguranță. (Bloomberg)

6. Două noi vulnerabilități, care sunt deja exploatate de hackeri, au fost descoperite în Exchange Server. Experții în securitate cred că vulnerabilitățile sunt folosite deja de un grup de hackeri chinezi. Microsoft recomandă o serie de setări pe care adminii ar trebui să le facă rapid pentru a evita un atac asupra serverelor vulnerabile. (Bleeping Computer)

7. Amazon a lansat un serviciu de livestream pentru shopping în India. Numit Amazon Live, acesta găzduiește 15 stream-uri în fiecare zi, făcute de peste 150 de influencers, care promovează produse electronice, de frumusețe și casă. (TechCrunch)

8. TikTok urmează să lanseze un serviciu de live shopping în SUA, chiar dacă tentativele anterioare din afara Chinei au eșuat. Compania chineză va colabora în acest sens cu TalkShopLive, pentru a oferi creatorilor de conținut, brandurilor și comercianților suportul necesar pentru a vinde produse în cadrul platformei sociale. (FT)

9. Autoritățile din Coreea de Sud au realizat o razie la sediul Apple din Seul, după ce Korea Mobile Games Association a acuzat compania americană că oprește un comision de 33%, în loc de 30%. Apple ar calcula comisionul la întreaga sumă plătită de utilizatori, adică inclusiv la TVA-ul de 10%. (Apple Insider)

10. Aplicația Facebook de Android va folosi un browser propriu, bazat pe Chromium, în loc de componenta WebView. Meta își justifică decizia spunând că este vorba de securitatea utilizatorilor, însă, cu siguranță, un browser propriu va da companiei mai mult control asupra activității și a datelor generate de utilizatori când aceștia accesează link-uri din Facebook. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
64% din șefii departamentelor de securitate ale companiilor se așteaptă la atacuri cibernetice majore în următorul an – Cronica de Tehnologie
China vrea să crească vânzările căștilor de VR la peste 25 de milioane până în 2026 – Cronica de Tehnologie