S1 2021: Valoarea totală estimată a tranzacţiilor de tip M&A a fost de 1,8 miliarde de euro – Cronica de Business

1. Valoarea totală estimată a tranzacţiilor de tip M&A (mergers&acquisition) a fost de 1,8 miliarde de euro, în primul semestru din 2021, pentru un număr de peste 80 de tranzacţii anunţate, arată o analiză PwC România. (News.ro)

2. Vânzările Carrefour în România au revenit pe creștere în perioada aprilie-iunie, după un declin înregistrat în primul trimestru al anului. În trimestrul al doilea, retailerul francez a avut, pe piața locală, vânzări de 585 milioane de euro (inclusiv TVA), în creștere cu 8,4% în termeni comparabili față de perioada echivalentă din 2020. În acest context, vânzările Carrefour în România au însumat, în primul semestru, aproape 1,13 miliarde de euro euro, fiind în creștere anuală cu 3,2% în termeni comparabili. (Profit.ro)

3. Startup-ul de transport ride-hailing și livrări prin aplicație Bolt a ajuns un gigant internațional evaluat la peste 4 miliarde de euro. Aplicația estoniană a primit o nouă rundă de investiții, de 600 de milioane de euro, condusă de marele fond american Sequoia, al cărui birou pe Europa este condus de o româncă, Luciana Lixandru. (StartupCafe)

4. Profitul grupului BRD Groupe Société Générale a crescut în primul semestru cu 51% în comparaţie cu semestrul I 2020, la 626 de milioane de lei. Venitul net bancar a fost mai mare cu 1,7%, de 1,538 miliarde lei, în semestrul I 2021. (News.ro)

5. Square, compania de plăți a fondatorului Twitter, Jack Dorsey, va cumpăra firma Afterpay, pentru $29 de miliarde, în acțiuni. Este cea mai mare achiziție Square. (Reuters)

6. PepsiCo va vinde Tropicana și alte branduri de sucuri din fructe către fondul de învestiții PAI Partners. PepsiCo va încasa $3,3 miliarde și va deține 39% din firma care va deține aceste branduri. (WSJ)

7. Producătorul german de semiconductori Infineon a anunţat marţi că stocurile sunt la cel mai scăzut nivel din istorie, estimând că deficitul global de aprovizionare cu cipuri se va prelungi până în 2022. (Digi24)

8. Elon Musk ar fi cerut să fie numit CEO al Apple, când Apple a făcut ofertă pentru cumpărarea Tesla, însă a primit un refuz ferm din partea lui Tim Cook, susține jurnalistul WSJ Tim Higgins, în cartea “Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century”. Musk neagă că ar fi vorbit vreodată cu șeful Apple. (LA Times)

9. Guvernul nigerian încearcă să limiteze tranzacțiile cu bitcoin, după ce volumul acestora a luat proporții. Nigeria este a doua țară din lume, după SUA, în ceea ce privește volumul de tranzacționare. În luna mai, acesta ajungea la $2.4 miliarde, crescând de la $684 de milioane în decembrie anul trecut. (The Guardian)

10. New York City a adoptat cinci inițiative legislative prin care se încearcă reducerea puterii platformelor de livrări. Printre altele, se prelungește limitarea comisionului cerut restaurantelor până în februarie 2022 (și se va discuta permanentizarea acestei limitări), se impune stabilirea unei legături directe între restaurant și client și se elimină taxarea restaurantelor pentru comenzile eșuate. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Piaţa de media din România, €500 milioane în 2021 – Cronica de Business
Consumul de cărbune, gaze naturale și petrol ar putea atinge, la mijlocul anului viitor, cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată – Cronica de Business