Proprietarul TikTok a înghețat planurile de listare la bursă încă din martie, după o întâlnire cu autoritățile chineze – Cronica de Business

1. ByteDance a înghețat planurile de listare la bursă încă din martie, după o întâlnire cu autoritățile chineze. Proprietarul TikTok, evaluat ultima oară la $180 de miliarde, viza o listare la o bursă din SUA sau Hong Kong, înainte să i se ceară să rezolve mai multe probleme înainte de listare. (WSJ)

2. Coaliţia de guvernare a decis îmbunătăţirea legislaţiei în contextul creşterii preţurilor la materialele de construcţii, astfel încât valoarea contractului să fie actualizată în funcţie de aceste creşteri. Premierul Florin Cîțu a declarat că așteaptă propuneri de la Ministerul Dezvoltării. Discuțiile vin după ce constructorii au anunțat că evaluează posibilitatea suspendării temporare a derulării contractelor, în contextul escaladării preţurilor la materialele de construcţii. (Digi24)

3. Grupul german Bosch a început construcția celei de-a doua clădiri de birouri pentru Centrul de Inginerie din Cluj, o investiție de 21 de milioane de euro. (Profit.ro)

4. Profitul raportat de JPMorgan Chase, cea mai mare banca din SUA, pe trimestrul 2, a fost de $11,95 miliarde, mult peste cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, când banca a raportat $4,69 miliarde. (WSJ)

5. Goldman Sachs a raportat, pentru trimestrul 2, un profit de $5,49 miliarde, la venituri de $15,39 miliarde. Ambii indicatori sunt peste nivelul de anul trecut și peste estimările analiștilor. (WSJ)

6. Autoritatea antitrust din Franța a amendat Google cu 500 milioane de euro pentru nerespectarea unui ordin privind încheierea de acorduri echitabile cu editorii locali în privința utilizării conținutului mass-media furnizat de aceștia pe platforma proprie. (Profit.ro)

7. Flipkart primește o finanțare de $3.6 miliarde. Evaluată la $37.6 miliarde, compania indiană de ecommerce plănuiește să se listeze la bursă chiar anul viitor. (TechCrunch)

8. Fintech-ul danez HelloFlow, printre ai cărui fondatori se numără românul Ciprian Florescu, a atras o investiție de 1,6 milioane de dolari. Principalii finanțatori sunt fondurile PreSeed Ventures (Danemarca) și Seedcamp (Marea Britanie). (Profit.ro)

9. Al doilea val de finanțări SoftBank a dus în Q2 la investiții de aproximativ $13 miliarde în peste 50 de companii, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă, de la investițiile de sub $2 miliarde din Q1. Ultimul trimestru a adus și o schimbare de strategie a grupului japonez, care a preferat investiții mai mici în companii de software și sănătate, în locul unor investiții mari în companiile de mobilitate și din industrii grele. (FT)

10. Startup-ul brazilian din domeniul comerțului electronic VTEX, cu operațiuni și în România, țintește o evaluare de până la $3,2 miliarde în cadrul ofertei publice inițiale ce va fi derulată la New York. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Companiile de asigurări, pierderi de $76 miliarde în 2020 – Cronica de Business
Capitalizarea Tesla a depășit valoarea de 800 miliarde – Cronica de Business