Profitul Airbnb a crescut cu 280% în trimestrul 3 – Cronica de Business

1. Lira sterlină a scăzut cu 1,3% în raportul cu dolarul american după decizia surprinzătoare a Băncii Centrale a Angliei de nu crește dobânda de referință și a o menține la nivelul de 0.1%. (Bloomberg)

2. Banca Națională a Cehiei (CNB) a șocat din nou piețele joi, majorând cu 125 de puncte de bază dobânda de politică monetară, cea mai semnificativă creștere a costului creditului din 1997, pentru a ține sub control inflația. CNB a decis să majoreze dobânda de referință la 2,75%, în timp ce analiștii intervievați de Reuters se așteptau la o înăsprire a politicii monetare cu 75 de puncte de bază și de 125 de puncte de bază până la finalul anului. (Profit.ro)

3. Uber a raportat pentru prima oară un profit operațional la nivelul unui trimestru. EBITDA a fost de $8 milioane însă pierderea companiei este de $2,42 miliarde, influențată de scăderea valorii procentelor pe care le deține în Didi. Veniturile au crescut cu 72%, ritm anual, până la $4,8 miliarde. Veniturile din transportul pasagerilor au crescut cu 67%, ritm anual, în timp ce divizia de livrat mâncare a crescut cu 50%, ritm anual. (WSJ)

4. Creșterea prețurilor la energie a dus inflația în țările OECD, în septembrie, la 4,6%, cel mai ridicat nivel înregistrat din 2008 până în prezent. (Bloomberg)

5. Airbnb a raportat rezultate peste așteptări pe trimestrul 3. veniturile au crescut cu 67%, ritm anual, până la $2,24 miliarde, în timp ce profitul a crescut cu 280% fiind de $834 milioane. Plaforma a anunțat că 79,7 milioane de nopți au fost rezervate, cu 29% mai multe ca anul trecut. (CNBC)

Din Cronica serii: Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a revizuit în urcare prognoza de creștere pentru economia României în 2021, citând evoluția robustă din prima jumătate a anului. Banca avertizează asupra creșterii riscurilor economice, pe fondul accelerării inflației și al ratei scăzute de vaccinare în rândul populației. BERD estimează acum un avans de 7,2% pentru economia românească în 2021, față de o creștere de 6% preconizată în iunie. (Profit.ro)

6. Vânzările companiei germane Daimler AG au scăzut în trimestrul al treilea cu 25%, la 577.800 de autovehicule, cu o pierdere de circa 200.000 de unități din cauza opririlor de producție cauzate de lipsa componentelor electronice. Managementul a reușit să mențină veniturile la un nivel constant (40,1 miliarde euro, față de 40,3 miliarde în 2020), în special prin vânzarea de modele mai scumpe. În aceste condiții, constructorul german a reușit să genereze un profit EBIT mai mare cu aproape 500 milioane de euro, respectiv 2,57 miliarde euro. (Profit.ro)

7. Toyota a anunțat rezultatele financiare pentru trimestrul 3 și pentru prima jumătate a anului fiscal 2021 – 2022, cu performanțe financiare remarcabile într-un context complet nefavorabil în care se află industria auto. Rezultatele înregistrate de Toyota par a sfida condițiile din piață: 4,85 milioane de vehicule vândute de cele două mărci, Toyota și Lexus, cu 841.000 de mașini în plus față de anul trecut, adică o creștere de 21 de procente, ceea ce a condus la venituri de proximativ 118 miliarde euro, cu aproximativ 31 miliarde de euro în plus (36%) față de anul trecut. (Profit.ro)

8. În SUA, start-upurile lansate de fondatori de sex feminin au ridicat un nivel record de investiții, $40,4 miliarde, în primele luni ale acestui an. (Protocol)

9. Google, divizie a grupului Alphabet, a investit 1 miliard de dolari în CME Group şi a încheiat un acord separat pentru transferarea în cloud a sistemelor de tranzacţionare ale operatorului bursei din Chicago, au anunţat joi cele două companii. (News.ro)

10. Procesatorii de carne din Marea Britanie sunt nevoiți să exporte în UE carcasele de animale pentru a fi tranșate și apoi să le reimporte, din cauza crizei de muncitori calificați din industrie. Producătorii de carne de vită exportă carcase în Irlanda pentru tranșare și ambalare, spune Nick Allen, directorul executiv al Asociației Britanice a Procesatorilor de Carne, înainte ca produsele să fie aduse înapoi în Marea Britanie pentru a fi vândute în supermarketuri. (Digi24)

Ți-ar mai putea plăcea
Concedieri masive la WeWork? – Cronica de Business
Cine va prelua Telekom România? Lupta se dă între patru jucători – Cronica de Business