Primul token digital, similar unei monede digitale, aprobat de autoritățile americane – Cronica de Tehnologie
1. Startup-ul de blockchain Blockstack a primit undă verde din partea SEC să vândă token-uri digitale similare monedelor virtuale. Autoritatea americană a aprobat oferta de token-uri în valoare de $28 milioane a Blockstack. (WSJ)
2. Nintendo a prezentat Switch Lite, o consolă portabilă mai mică decât Switch, dar și lipsită de unele funcții precum conectarea la televizor. Switch Lite, are un ecran mai mic și va costa 200 de dolari când va intra pe piață în 20 septembrie. (Profit.ro)
3. Slack pierde cotă de piață în față Teams, aplicația similară construită de Microsoft care, practic, a copiat multe din facilitățile Slack, dar este gratuită. Situația seamănă cu ceea ce a făcut Facebook când a observat succesul Snapchat. (Vox)
4. Numărul investițiilor realizate la nivel global de firmele de capital a crescut în Q2, însă stagnează din punctul de vedere al sumelor investite, care cel mai probabil nu vor depăși nivelul de anul trecut. (Crunchbase)
5. Vitezele de download ale rețelelor mobile din Statele Unite au crescut în prima jumătate a acestui an. În schimb, după vitezele de upload, Statele Unite ocupă doar locul 94 în lume. (VentureBeat)
6. O prezentare a primului magazin Microsoft din Europa, deschis recent la Londra. Magazinul se desfășoară pe trei etaje, ultimul dintre acestea fiind dedicat zonei de enterprise, cu săli de ședințe și spațiu pentru evenimente. (The Verge)
7. Google aduce îmbunătățiri funcției de traducere prin intermediul camerei foto din Google Translate, care primește suport cu aceeași ocazie pentru 60 de limbi noi. Aceasta folosește un model actualizat de traducere, care promite reducerea greșelilor cu până la 85%. (Profit.ro)
8. Cel mai valoros startup indian de edtech, Byju, primește o investiție de $150 milioane pe care vrea să o folosească pentru a se extinde la nivel global. Byju a primit până acum investiții totale de $925 milioane. (TechCrunch)
9. Politica de confidențialitate a Google, care în 1999 avea doar 600 de cuvinte, numără acum peste 4.000 de cuvinte. În 20 de ani, aceasta a trecut prin 30 de revizii și este un bun indicator al felului în care a evoluat internetul din acest punct de vedere. (NY Times)
10. Un reportaj despre așa-zișii nomazi ai Amazon, care străbat America în căutare de produse ieftine, în special în magazinele din orașele mici, pentru a le revinde apoi mai scump pe Amazon Marketplace. (The Verge)