Primăria din New Orleans a declarat stare de urgență în urma unui atac cu ransomware – Cronica de Tehnologie

1. Primăria din New Orleans a declarat stare de urgență în urma unui atac cu ransomware care a dus la închiderea mai multor instituții locale și guvernamentale din oraș. Între timp, pentru a putea funcționa în continuare, angajații serviciilor esențiale au revenit la hârtie și pix. (Nola)

2. Uber se află în negocieri avansate pentru vânzarea diviziei UberEats din India rivalului local Zomato. Vânzarea face parte din planurile companiei americane de reducere a cheltuielilor globale. (TechCrunch)

3. Palantir a câștigat un contract pe un an în valoare de $111 milioane cu Armata Statelor Unite, urmând să conecteze toate sistemele de operațiuni la un singur dashboard de comandă. Contractul, pentru care au mai concurat, printre alții, Microsoft și Deloitte, ar putea ajunge să valoreze $440 milioane dacă va fi prelungit pe 4 ani. (Bloomberg)

4. Amazon livrează jumătate din pachetele comandate în Statele Unite folosind propriul serviciu de logistică, estimează Morgan Stanley, care prevede că Amazon Logistics va livra 6,5 miliarde de colete anual până în 2022. (CNBC)

5. Cercetătorii au demonstrat cât de ușor pot fi păcălite sistemele de recunoaștere facială, folosind în acest sens măști 3D și fotografii. Printre altele, aceștia au demonstrat inadecvarea sistemelor de recunoaștere facială instalate pe cel mai mare aeroport din Olanda și la stațiile de tren din China. (Fortune)

6. WhyHotel, un concurent pentru Airbnb care operează camere temporare de hotel în blocuri noi de apartamente, primește o finanțare de $20 milioane pe care o va folosi pentru a se extinde în Statele Unite. (VentureBeat)

7. Grab face mai mulți bani din servicii financiare și mâncare, decât din transport. Livrarea de mâncare are și o marjă mai mare de profit decât ride-hailing. (SCMP)

8. Argo AI, o companie care dezvoltă sisteme autonome pentru mașini, în care Ford și Volkswagen dețin fiecare câte 40%, vrea să-și monetizeze afacerea prin taxarea în funcție de distanța parcursă. (Reuters)

9. Cele mai mari companii de inteligență artificială au fost prezente la NeurIPS, cea mai importantă conferință de specialitate din lume, unde specialiștii au avertizat cu privire la încetinirea progresului și marile provocări ale domeniului. (Wired)

10. Prețurile marilor servicii de streaming pentru muzică ar putea începe să crească de anul viitor, după ce servicii precum Spotify și Apple Music au ajuns la un număr suficient de mare de abonații. În primii ani de creștere, companiile și-au asumat operarea pe pierdere sau cu un profit mic pentru a oferi un tarif lunar care să atragă utilizatorii, lucru pe care nu-l vor mai face când au sute de milioane de abonați. (RollingStone)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft investește $1 miliard în OpenAI – Cronica de Tehnologie
BMW a început să vândă pe bază de abonament mai multe facilități pentru mașinile sale – Cronica de Tehnologie