Poliția Română a anunțat eliminarea restricțiilor de trafic de pe podul de la Cernavodă de pe autostrada A2 București – Constanța – Cronica de Turism

1. Ministerul Turismului susține că va sista activitatea economică a operatorilor turistici din Costinești dacă numeroasele nereguli care au fost descoperite în cadrul unui control efectuat în stațiune nu vor fi remediate până la startul sezonului estival, adică până în 1 mai. Controlul a scos în evidență nereguli la unitățile de cazare și la restaurante, dar și lipsa de salubrizare a spațiilor publice. (News.ro)

2. Poliția Română a anunțat eliminarea restricțiilor de trafic de pe podul de la Cernavodă de pe autostrada A2 București – Constanța. Restricțiile au fost aplicate între kilometrii 156-161 ai autostrăzii pentru lucrări de reabilitare începând din februarie 2021, însă acestea au fost întrerupte temporar în sezonul estival, pentru a evita aglomerația. (Hotnews)

3. Compania low-cost Wizz Air a anunțat primele zboruri pe care le va opera pe noul aeroport din Brașov. Operatorul va oferi zboruri pe ruta Brașov – Londra (Luton) de trei ori pe săptămână începând din 2 august pentru un preț de pornire de 169 lei pe sens, iar în 2 septembrie va inaugura și ruta Brașov – Dortmund cu două zboruri săptămânale cu prețuri de la 119 lei pe sens. (BoardingPass)

4. Compania low-cost Ryanair a renunțat la începutul programului de vară la toate cele peste 20 de rute aeriene pe care le opera de pe aeroporturile din Timișoara, Oradea, Sibiu și Suceava. În schimb, compania oferă mai nou zboruri de la Iași spre Dublin, Milano, Bruxelles și Paris. (Airlines Travel)

5. Spania a interzis fumatul pe încă 28 de plaje din Majorca, Ibiza și Menorca, după o decizie similară luată anul trecut în cazul plajelor din Barcelona. Măsura a fost adoptată atât pentru a elimina mucurile de țigară de pe plajă și din mare, cât și pentru a proteja sănătatea persoanelor nefumătoare. (Schengen Visa Info)

6. Compania aeriană Turkish Airlines a introdus un serviciu prin care pasagerii pot utiliza gratuit și nelimitat aplicații de mesagerie precum WhatsApp, Facebook Messenger și iMessage pe zborurile internaționale pe care există conexiuni la internet asigurate de operatorul Turk Telecom. În timp, serviciul va deveni disponibil pe toate rutele internaționale echipate cu conexiune la internet. Serviciul este disponibil pentru pasagerii înscriși gratuit în programul de loialitate Miles&Smiles. (Business Traveller)

7. Aeroportul Schiphol din Amsterdam a introdus un serviciu prin care pasagerii își pot rezerva gratuit un interval orar în care să efectueze controlul de securitate. Pasagerii fac rezervare pe site-ul sau aplicația mobila a aeroportului și primesc un cod QR pe care îl scanează la ora potrivită pentru a primi acces la o poartă dedicată, fără să mai stea la coadă. Pentru început, serviciul este disponibil doar pentru călătorii care au ca destinație o țară din zona Schengen. (Schiphol)

8. Aeroportul Schiphol din Amsterdam a anunțat că, cel mai târziu în 2026, intenționează să interzică toate decolările din intervalul orar 00:00 – 06:00 și toate aterizările din intervalul 00:00 – 05:00 pentru a reduce zgomotul și emisiile de dioxid de carbon. În plus, aeroportul intenționează să interzică complet zborurile private, sub pretextul că pasagerii au suficiente zboruri de linie pentru a ajunge la destinația dorită. Potrivit unui studiu, o astfel de decizie va reduce cu 54% numărul persoanelor care au somnul puternic perturbat din cauza zgomotului produs noaptea de avioane. (Schiphol)

9. București – Cluj-Napoca – București a fost cea mai populară rută internă a companiilor aeriene în anul 2022, cu peste 306.000 de pasageri, potrivit unei analize realizate de publicația BoardingPass. Ruta București – Timișoara – București ocupă al doilea loc în top cu peste 290.000 de pasageri, în timp ce podiumul este completat de ruta București – Iași – București cu 185.000 de pasageri. (BoardingPass)

10. Aeroportul Internațional din Dubai (DBX) a fost și anul trecut cel mai aglomerat aeroport din lume, statut pe care l-a obținut astfel pentru a noua oară consecutiv. Aeroportul a avut peste 66 de milioane de pasageri, cu 127% mai mult decât în 2021, și a fost urmat de Heathrow (Londra) cu 58 de milioane și Schiphol (Amsterdam) cu 52 de milioane. (Business Traveller)

Ți-ar mai putea plăcea
Wizz Air introduce zboruri către Budapesta din București și Brașov – Cronica de Turism
Cehia renunță la certificatul european, Grecia prelungește restricțiile – Cronica de Turism