Pentru schimbarea unei baterii de iPhone, acasă, Apple trimite un kit de reparare care cântărește aproape 36 de kg – Cronică de Tehnologie

1. Pentru schimbarea unei baterii de iPhone, prin intermediul programului Self-Service Repair, Apple trimite un kit de reparare, care cântărește aproape 36 de kilograme și încape în două valize mari. Impresia este că Apple încearcă să descurajeze reparațiile acasă, complicându-le și creând frustrare intenționat. După schimbarea bateriei (trimisă de Apple), aceasta nu este recunoscută de iPhone drept o componentă originală. Este necesar un apel la serviciul de logistică al companiei, care să valideze reparația. (The Verge)

2. Hackerii din grupul Conti, susținuți de Rusia, au dublat recompensa pe care o cer după compromiterea cu ransomware a 27 de instituții din Costa Rica. Aceștia vor acum $20 de milioane și spun că sunt hotărâți chiar să dărâme guvernul. (TechCrunch)

3. Chiar și după plecarea de la Apple, Jony Ive a rămas implicat în dezvoltarea viitoarei căști de realitate mixtă a companiei, din poziția de consultant extern. Unele surse susțin că aceasta este dotată cu 14 camere și că, în fapt, nu se focusează pe gaming. (MacRumors)

4. Un dispozitiv de mici dimensiuni și ieftin, care absoarbe emisiile de CO2 când se încarcă, a fost dezvoltat de University of Cambridge. În timpul descărcării, emisiile sunt eliberate controlat și colectate pentru a fi reutilizate sau eliminate. (TechXplore)

5. Prosus (deținut de Naspers) vrea să iasă din Rusia și să vândă divizia de mică publicitate, Avito. Aceasta este evaluată la aproximativ $6 miliarde. (Bloomberg)

6. Qualcomm anunță Snapdragon 8 Plus Gen 1, un chipset intermediar între Snapdragon 8 Gen 1 și viitorul Snapdragon 8 Gen 2. Conform producătorului, acesta va aduce un spor de performanță de 10% pentru CPU și GPU și o eficiență energetică mai bună cu 30%. (Profit.ro)

7. Mai multe bug-uri de securitate, ale unor companii precum Microsoft, Apple, Ubuntu și Tesla, au fost scoase la iveală la Pwn2Own Vancouver 2022. Doar în prima zi au fost descoperite 16 vulnerabilități 0-day, pentru care au fost oferite premii în valoare de peste $800.000. (The Record)

8. Spyware-ul Predator a fost folosit anul trecut în trei campanii diferite împotriva deținătorilor de smartphone-uri cu Android. Dezvoltat de compania macedoneană Cytrox, acesta a fost folosit pentru a exploata cinci vulnerabilități ale sistemului de operare descoperite anul trecut. Google spune că are dovezi conform cărora spyware-ul a fost cumpărat și utilizat de entități ce au legături cu guvernele din Egipt, Armenia, Grecia, Madagascar, Coasta de Fildeș, Serbia, Spania și Indonesia, dar nu exclude folosirea acestuia și în alte regiuni. (Wired)

9. Google va permite Match Group să folosească un sistem alternativ de plată pentru aplicațiile sale de Android, decizie în urma căreia Match Group a renunțat la cererea de acordare a unui ordin temporar de restricție împotriva gigantului american. Match Group intentase, la începutul lunii, un proces împotriva Google, pe care l-a acuzat că se comportă ca un monopol. (Android Central)

10. Apple ar putea lansa un nou HomePod, pe finalul acestui an sau la începutul anului viitor. Acesta nu va aduce schimbări hardware notabile, crede Ming-Chi Kuo, și va fi poziționat între prima versiune de HomePod și HomePod mini ca preț și dimensiuni. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Startup-ul francez Mistral AI și-a lansat primul model generativ pentru programare – Cronica de Tehnologie
Unul din pionierii inteligenței artificiale și-a exprimat îngrijorarea privind capacitatea sistemelor AI de a manipula oamenii – Cronica de Tehnologie