Pe lângă NSO, ar mai fi existat o companie din Israel care a spart iPhone-uri folosind metode 0-click similare – Cronica de Tehnologie

1. Falcon 9 a depășit mai vechile Soyuz-U și Delta II ca număr de lansări succesive reușite. Racheta celor de la SpaceX are 111 lansări consecutive reușite și se pregătește de cea cu numărul 112. În fapt, din 139 de lansări, Falcon 9 are la activ una singură eșuată. (ArsTechnica)

2. Amazon scumpește abonamentul Prime, care va costa $139 de la $119. Este prima scumpire a acestuia din 2018. Noile prețuri se vor aplica din 18 februarie pentru noii abonați și din 25 martie pentru actualii abonații. (Bloomberg)

3. Vânzările de iPhone au crescut cu 34% în India, în cel mai bun trimestru avut vreodată de smartphone-urile Apple în această țară. În Q4 2021, aici au fost livrate 2,3 milioane de iPhone-uri. Și, chiar dacă este departe ca volum, Apple a avut venituri (estimate la $2.09 miliarde) mai mari decât liderii pieței, Xiaomi și Samsung. (Bloomberg)

4. SUA au înființat o comisie care să investigheze incidentele grave de securitate cibernetică. Aceasta se va numi Cyber Safety Review Board, va fi compusă din membrii ai administrație și experții din zona privată, și-și va începe activitatea cu bug-ul Log4j. (WSJ)

5. Pe lângă NSO, ar mai fi existat o companie din Israel care a spart iPhone-uri folosind metode 0-click similare. QuaDream, care dezvoltă, de asemenea, instrumente de hacking pe care le vinde, a fost înființată de un fost militar israelian împreună cu doi foști angajați NSO. (Reuters)

6. Meta, Twitter, TikTok și YouTube au dat în judecată guvernul german, susținând că noua legislație, intrată în vigoare săptămâna aceasta, încalcă intimitatea și drepturile fundamentale ale utilizatorilor. Noile reguli le cer platformelor online să trimită, către o bază de date centrală, conținutul ilegal, precum imagini cu zvastici și incitări la violență. (Politico)

7. Microsoft a renunțat anul trecut să lanseze o nouă versiune a căștii HoloLens. În schimb, compania americană a externalizat sarcina, încredințând-o celor de la Samsung și frustrându-și proprii ingineri. (ONMSFT)

8. Producătorul britanic de snacks-uri KP Snacks a fost atacat cu ransomware de grupul de hackeri Conti. Drept urmare, livrările unor produse precum Skips și Hula Hoops sunt afectate. (Bleeping Computer)

9. Mozilla renunță să mai dezvolte browser-ul de VR Firefox Reality, după doar patru ani. Compania spune că browser-ul a facilitat crearea unor tehnologii web pentru VR și AR, însă, nu ajută și la dezvoltarea sustenabilă pe termen lung a acestora. (TechCrunch)

10. Comisia Juridică a Senatului SUA a aprobat Open App Markets Act, lege care prevede instalarea aplicațiilor din surse externe (sideloading) și acomodarea altor sisteme de plată în afară de cele operate de Google și Apple. Asta în ciuda opoziției Apple, care a insistat că sideloading-ul (posibil și pe Mac) va șubrezi securitatea utilizatorilor. (MacRumors)

Ți-ar mai putea plăcea
JavaScript și Python rămân cele mai populare limbaje de programare în 2020 – Cronica de Tehnologie
FBI, DEA și Departamentul de Justiție al Statelor Unite au fost dați în judecată pentru că folosesc tehnologii de recunoaștere facială la nivel național – Cronica de Tehnologie