PayPal confirmă că vrea să-și lanseze propriul stablecoin – Cronica de Tehnologie

1. Mai mulți posesori ai unor mașini Tesla descriu modul în care folosesc energia bateriilor din dotare pentru a mina criptomonede (pentru că este mai ieftin să încarci bateria mașinii, decât să consumi energia de acasă). Unul dintre aceștia susține că, în 2021, când prețul ETH atinsese cel mai înalt nivel, câștigand astfel $800 pe lună. (CNBC)

2. Katie Harbath, fost director de politici publice pentru alegerile globale la Facebook, crede că rețelele sociale au devenit incubatoare ale violențelor politice. Aceasta spune că sunt necesare schimbări urgente, fie la nivel de platformă socială, fie sub forma unor decizii guvernamentale. (WSJ)

3. Viitoarea cască de realitate mixtă de la Apple nu va fi genul de produs care să poată fi folosit perioade îndelungate de timp. Mai degrabă, casca este creată pentru perioade scurte de gaming, comunicare sau alte forme de entertainment. Se pare că Apple nu ia, deocamdată, în discuție ideea unui metavers. (9to5Mac)

4. PayPal confirmă că vrea să-și lanseze propriul stablecoin și spune că va colabora cu autoritățile americane înainte de lansare. Acesta se va numi PayPal Coin și se va baza pe dolar. (Bloomberg)

5. Amazon a anunțat Sidewalk Bridge Pro by Ring, un dispozitiv de IoT, cu un consum redus de energie, care poate comunica pe distanțe de până la 8 km. Acesta va fi vândut întreprinderilor, fermelor și altor instituții din zone rurale. (Cnet)

6. Uber Eats iese și din Brazilia, țară unde competiția pe piața livrărilor este foarte acerbă și unde va mai funcționa doar până pe 7 martie. Mutarea face parte din aceeași strategie Uber de repoziționare, prin care închide operațiunile neprofitabile pentru a se concentra mai bine pe cele profitabile. (Reuters)

7. Primul OLED flexibil din lume produs de o imprimantă 3D este opera cercetătorilor de la University of Minnesota Twin Cities. Printarea 3D ar putea deveni o metodă ieftină de producție a ecranelor OLED flexibile, care, în prezent, pot fi dezvoltate doar în cadrul unor facilități speciale, cu cheltuieli însemnate. (TechXplore)

8. Un dezvoltator open-source a corupt intenționat librăriile de cod “faker.js” și “colors.js”, care sunt folosite de numeroase proiecte software. Versiunile afectate generează un loop infinit de text care începe cu “LIBERTY LIBERTY LIBERTY”. Din câte se pare, este vorba de o mișcare de protest față de faptul că marile companii se folosesc de contribuția benevolă a programatorilor open-source. (Bleeping Computer)

9. Una din vedetele ediției din acest an a CES a fost Matter, un standard de smart home pentru care și-au arătat suportul deja în jur de 30 de companii. Matter este susținut, printre alții, de Amazon, Apple, Google și Samsung. (The Verge)

10. India a început să investigheze Google pentru abuzarea poziției dominante de care se bucură pe piața agregatoarelor de știri. Investigația vine ca urmare a unei plângeri din partea publisherilor, care spun că sunt obligați să accepte condițiile impuse de Google, care operează ca o cale de acces la știri pentru oameni. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a anunțat o funcție prin care iPhone-urile și iPad-urile vor putea fi controlate cu ochii – Cronica de Tehnologie
În ultimul an, au fost scoase din China active digitale în valoare de aproximativ $50 miliarde – Cronica de Tehnologie