NSO Group a blocat temporar mai mulți clienți de la folosirea software-ul său de spionaj – Cronica de Tehnologie

1. În ultimul an, peste 100 de nave de război și-au falsificat semnalul GPS pentru a părea că au intrat în zone disputate. Cel puțin 16 țări, inclusiv Rusia și SUA, au apelat la această tactică, uneori chiar și pentru mai multe zile. (Wired)

2. După 5 ani de încercări, fizicienii au reușit să demonstreze un “cristal al timpului” folosind computerul cuantic al celor de la Google. Aceste cristale își schimbă în continuu starea, fără a consuma energie. (Quanta Magazine)

3. Telegram acomodează până la 1.000 de persoane în cadrul conferințelor video și promite să extindă și mai mult limita de participare. Doar 30 dintre participanți pot, însă, să transmită imagini, restul fiind doar spectatori. (Profit.ro)

4. Autoritățile chineze ordonă inspecții interne la 25 de companii de tehnologie, pentru a rezolva probleme legate de securitatea datelor și protecția utilizatorilor. Printre acestea se numără Alibaba, Tencent și Meituan. (Bloomberg)

5. NSO Group a blocat temporar mai mulți clienți de la folosirea software-ul său de spionaj. Compania israeliană a început să investigheze modul în care a fost folosit instrumentul Pegasus, după investigațiile care au arătat că au fost spionați mai mulți jurnaliști, politicieni și activiști. (NPR)

6. În perioada mai – decembrie 2020, 27 de birouri de procuratură federală din SUA au avut cel puțin un cont de email Microsoft compromis de hackerii ruși. Perioada de timp coincide cu atacul SolarWinds, derulat de aceeași hackeri ruși. (AP)

7. Apple a eliminat din App Store aplicația Unjected, pentru dezinformări legate de vaccinare. Aceeași aplicație și-a dezactivat, temporar, newsfeed-ul, pentru a putea rămâne în Play Store. (Bloomberg)

8. Binance va ieși de pe piața instrumentelor derivate din Europa, ca urmare a presiunilor venite din partea autorităților de reglementare. Vor fi afectați imediat de această decizie utilizatorii din Germania, Italia și Olanda. (Reuters)

9. Pearson lansează un abonament lunar pe baza căruia pot fi accesate toate cele 1.500 de titluri educaționale pe care le deține pentru $15 pe lună, prin intermediul unei aplicații. O altă opțiune este plata a $10 pe lună pentru accesul la o singură carte pentru cel puțin 4 luni. (FT)

10. Mulți utilizatori urmăresc Olimpiada pe TikTok, prin intermediul clipurilor postate chiar de sportivi. Acestea ajung să fie mai vizionate decât cele postate de televiziuni, precum NBC, care dețin drepturile de difuzare. (Washington Post)

Ți-ar mai putea plăcea
Toate lansările anunțate de Apple aseară – Cronica de Tehnologie
Google a plătit în 2020 recompense în valoare de $6.7 milioane în cadrul programului său de bug bounty – Cronica de Tehnologie