Noul chatbot dezvoltat de Google a debutat cu un fake news chiar în reclama cu care era promovat – Cronica de Tehnologie

1. Noul chatbot dezvoltat de Google a debutat cu un fake news chiar în reclama cu care era promovat. Bart a susținut că James Webb Space Telescope a realizat primele fotografii ale unor exoplanete, când, în fapt, acestea au fost obținute de Very Large Telescope al Observatorului European de Sud. După această gafă, acțiunile Alphabet au scăzut cu aproape 9%. (Profit.ro)

2. Autoritatea antitrust din Marea Britanie se opune cumpărării Activision Blizzard de către Microsoft în forma actuală, considerând că tranzacția va afecta negativ piața de gaming. Competition and Markets Authority cere gigantului american să ia măsuri pentru ca acest lucru să nu se întâmple și să le prezinte până cel târziu pe 22 februarie. (Bloomberg)

3. Netflix a început să implementeze în Spania, Portugalia, Canada și Noua Zeelandă măsuri împotriva celor care folosesc același cont fără să locuiască la aceeași adresă. Posesorii conturilor pot cumpără extra sloturi pentru sume lunare care diferă de la țară la țară. În Spania, de exemplu, taxa pentru un membru suplimentar este de 6 euro pe lună. Măsuri similare vor fi impuse și în alte țări în lunile următoare. (News.ro)

4. Google a lansat versiunea Developer Preview de Android 14, care este acum disponibilă pentru smartphone-urile Pixel. Sunt promise îmbunătățiri pentru tablete și telefoane pliabile, mai multe opțiune de personalizare și funcții pentru protejarea intimității. (9to5Google)

5. Pentru prima oară de când a fost lansat, Disney+ a pierdut abonați. Numărul de abonați ai serviciului de streaming a scăzut în ultimul trimestru cu 2,4 milioane. Scăderea se datorează pierderii a 3,8 milioane de abonați Disney+ Hotstar, versiunea pentru India și Asia de Sud-Est a serviciului. (News.ro)

6. Google a anunțat extinderea disponibilității pentru mai multe facilități bazate pe AI din cadrul unora dintre serviciile companiei. Printre altele, funcția multisearch este acum disponibilă și în afara SUA, iar Google Maps oferă mai multe funcții pentru mașinile electrice, precum indicarea stațiilor rapide de încărcare. (The Verge)

7. Modul de vizualizare Immersive View din Google Maps este acum disponibil în Londra, Los Angeles, New York, San Francisco și Tokyo, pe lângă cele câteva mari orașe în care putea fi deja folosit. Cu aceeași ocazie Google anunță o funcție prin care traseele pot fi previzualizare fără a se intra în modul de navigare, aceasta urmând să fie disponibilă în lunile următoare. (TechCrunch)

8. Abonații Twitter Blue pot acum să compună postări cu până la 4.000 de caractere. În feed, acestea vor fi trunchiate după 280 de caractere, pentru a se încadra în designul general, iar restul conținutului va putea fi citit după apăsarea link-ului “Show more”. Aceeași abonați vor vedea, în curând, jumătate din reclamele pe care Twitter le afișează celorlalți utilizatori. (TechCrunch)

9. Microsoft va integra în browser-ul Edge tehnologia Adobe de citire a PDF-urilor și va renunța la propriul instrument dezvoltat în acest sens. Cele două companii spun că mutarea va aduce un suport mai bun, cu grafică și performanțe suplimentare. Upsell-ul este că utilizatorii vor fi încurajați să se aboneze la Adobe Acrobat pentru facilități suplimentare, precum editarea și conversia PDF-urilor. (Thurrott)

10. Alibaba spune că testează și ea un instrument similar cu ChatGPT. Este deja a doua companie chineză, după Baidu, care se lansează în cursa chatboților declanșată de OpenAI și urmată mai întâi de Microsoft și apoi de Google. Mai puțin cunoscut este faptul că și platforma de întrebări și răspunsuri Quora a lansat acum câteva zile chatbot-ul Poe, ce are deja și o aplicație mobilă dedicată. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Companiile de crypto și blockchain au primit investiții totale de $90+ de miliarde de-a lungul timpului – Cronica de Tehnologie
NASA va măsura cu un satelit calitatea aerului din zona Americii de Nord – Cronica de Tehnologie