Niciunul dintre giganții din tehnologie nu se mai află în “Top 10 companii pentru care să lucrezi” – Cronica de Tehnologie
1. Niciunul dintre giganții din tehnologie nu se mai află în “Top 10 companii pentru care să lucrezi”. Google a căzut pe locul 11, Facebook este pe 23, Apple abia pe 84, iar Amazon nu a intrat prima sută. (Profit.ro)
2. YouTube interzice “insultele răuvoitoare”, care vizează oamenii în funcție de rasă, gen sau orientare sexuală, după o nouă controversă în care un comediant cu orientări de extremă dreapta a atacat jurnalist latin homosexual. (BuzzFeed)
3. The Verge a făcut un top 100 al celor mai bune gadgeturi din ultimii 10 ani. Topul începe cu iPhone 4 pe primul loc și se termină cu Google Glass pe ultimul loc. (The Verge)
4. Mii de reclame au dispărut din arhiva Facebook ca urmare a unui bug, iar compania americană încă nu a aflat numărul exact al reclamelor pierdute. Problema survine cu doar câteva zile înaintea alegerilor generale din Marea Britanie. (CNN)
5. Poliția din New Jersey a arestat trei persoane aflate în spatele unei înșelătorii care a atras de la investitori $722 milioane în criptomonede. Cei trei le-au promis investitorilor profituri foarte mari, dar au folosit banii în interes propriu. (CoinTelegraph)
6. iFit, un startup care produce echipamente sportive, a primit o finanțare de $200 milioane. iFit are 330.000 de abonați plătitori, dintre care 77.000 câștigați doar în ultimul trimestru. (iFit)
7. BMW va oferi clienților acces la Android Auto de anul viitor, după ce mai mulți ani a integrat exclusiv soluția similară de la Apple, CarPlay, pentru care cerea o taxă până în urmă cu o săptămână. (The Verge)
8. ByteDance testează o aplicație muzicală numită Resso. Aplicația le permite utilizatorilor să comenteze în legătură cu melodiile ascultate și are o variantă Premium care costă ₹119 în India, cât Spotify Premium. Până acum, Resso a atras în jur de 27.000 de utilizatori. (Bloomberg)
9. Legea franceză care transpune Directiva UE privind drepturile de autor slăbește măsurile de protejare a utilizatorilor împotriva revendicărilor abuzive. Legea ignoră protecțiile prevăzute în Articolul 17 al Directivei, favorizând industria de entertainment. (TechDirt)
10. Netflix testează abonamente pe 3 luni, 6 luni și 12 luni, care costă cu între 20% și 50% mai puțin decât abonamentele plătite lună de lună. Un abonament pe o perioadă mai lungă și mai ieftin ar putea ajuta Netflix să-și păstreze abonații tentați și de alte servicii. (Profit.ro)