Neuralink anunță că a primit autorizare pentru a începe testele pe oameni în SUA – Cronica de Tehnologie

1. Un student de 22 de ani de la Universitatea Stanford a creat un monoclu care afișează răspunsurile ChatGPT. Sistemul este compus dintr-o cameră, un microfon și un proiector intern. Comanda vocală este transmisă prin intermediul microfonului, apoi este transformată în text și trimisă la ChatGPT prin WiFi. Răspunsul apare pe ecran, cu ajutorul proiectorului. (Reuters)

2. Hackerii susținuți de guvernul chinez au accesat infrastructura navală a SUA, spune Secretarul Marinei Carlos Del Toro, care adaugă că atacul nu este o surpriză. Declarația reprezintă o confirmare oficială a anunțului făcut recent de Microsoft, care avertiza cu privire la atacurile Chinei asupra infrastructurii SUA, ce au compromis sistemele esențiale de comunicare și navigare. (Reuters)

3. OpenAI ar putea ieși din Europa dacă nu se poate conforma noilor reglementări de aici, amenință șeful companiei Sam Altman. Acesta este preocupat că legislația care va fi adoptată anul viitor ar putea clasifica ChatGPT și modelul lingvistic GPT-4 drept produse cu „risc ridicat”, ceea ce impune condiții mai stricte de transparență și siguranță. (News.ro)

4. Neuralink anunță că a primit autorizare pentru a începe testele pe oameni în SUA. Compania de implanturi neuronale a lui Elon Musk dezvoltă un dispozitiv de mici dimensiuni care folosește fire împletite cu electrozi pentru a conecta creierul la computer. Montarea acestuia presupune găurirea craniului. (Bloomberg)

5. JPMorgan Chase dezvoltă o soluție similară cu ChatGPT, care folosește inteligența artificială pentru a analiza și sugera investiții clienților. Compania a obținut recent un brevet pentru un produs numit IndexGPT. (CNBC)

6. Un cercetător american acuză Google că influențează alegătorii pentru a favoriza politicienii liberali și a schimba soarta alegerilor. Acesta spune că, la alegerile din 2020, algoritmii companiei au adus 6 milioane de voturi pentru Joe Biden. (NY Post)

7. TikTok testează un chatbot care poate fi folosit pentru căutarea filmărilor și navigarea în cadrul aplicației. Numit Tako, acesta sugerează și prompt-uri, pentru a scuti utilizatorii de scrierea manuală a întrebărilor. Deocamdată, chatbot-ul este testat doar în Filipine. (News.ro)

8. OpenAI extinde disponibilitatea aplicației ChatGPT de iPhone. În afară de Statele Unite, aceasta poate fi acum folosită în Albania, Croația, Franța, Germania, Irlanda, Jamaica, Coreea, Noua Zeelanda, Nicaragua, Nigeria și Regatul Unit. (Profit.ro)

9. Spyware-ul Pegasus a fost folosit în războiul dintre Azerbaidjan și Armenia, în ceea ce reprezintă prima utilizare documentată a acestuia într-un război. În 2021 și 2022, printre alții, au fost vizați un angajat guvernamental, un oficial ONU și doi jurnaliști. (AccesNow)

10. YouTube renunță la formatul Stories, care nu va mai putea fi folosit din 26 iunie. Compania spune că se focusează acum pe Shorts, formatul video vertical copiat de la TikTok. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Alphabet renunță la Loon, divizia care vroia să vândă servicii de internet folosind baloane – Cronica de Tehnologie
Un hacker necunoscut a sustras cel puțin $4 milioane de dolari din portofelele electronice cu Solana și USDC – Cronica de Tehnologie