Microsoft testează integrarea unui portofel crypto fără custodie în browser-ul Edge – Cronica de Tehnologie

1. Departamentul de Justiție și FBI investighează ByteDance, dezvoltatorul TikTok, pentru spionarea jurnaliștilor de la BuzzFeed și Financial Times. Compania chineză spune că, încercând să descopere persoanele din interior care furnizează informații presei, proprii angajați ar fi urmărit poziționarea geografică a jurnaliștilor americani. (Profit.ro)

2. Microsoft testează integrarea unui portofel crypto fără custodie în browser-ul Edge, care ar trebui să faciliteze transferul criptomonedelor și NFT-urilor. La finalul procesului de configurare, care presupune setarea unei parole și a unei fraze de recuperare de 12 cuvinte, este generată o adresă de Ethereum. (Bleeping Computer)

3. Meta Verified, serviciul care le oferă utilizatorilor (printre altele) o bifă albastră de verificare pentru Facebook și Instagram, este disponibil în Statele Unite, după lansarea inițială în Australia și Noua Zeelanda. Acesta costă $12 pe web sau $15 dolari dacă este achiziționat pe iPhone sau Android. (Profit.ro)

4. Bibliotecarii vin în apărarea Internet Archive, spunând că aceasta are toate caracteristicile unei biblioteci și ar trebui încadrată ca atare. Mențiunea vine în contextul în care Internet Archive este atacată în justiție de patru mari publisheri, care susțin că nu este o bibliotecă, ci că doar folosește această etichetă pentru a eluda legislația drepturilor de autor. (Inside Higher Ed)

5. Coinbase ia în calcul crearea peste ocean a unei platforme crypto pentru clienții instituționali din afara SUA, pentru a scăpa de investigațiile autorităților americane. În prezent, toate comenzile din cele peste 100 de țări în care sunt disponibile serviciile companiei sunt procesate de platforma din SUA. (Bloomberg)

6. Google a lansat un patch pentru o vulnerabilitate a smartphone-urilor Pixel, pe care experții au numit-o aCropalypse. Aceasta făcea posibilă aducerea la starea inițială a capturilor de ecran decupate sau redactate cu funcția Markup. Astfel, puteau fi văzute datele sensibile din capturile de ecran redactate și postate online. (9to5Google)

7. La două luni de când a fost lansat, planul Netflix cu reclame a ajuns să aibă în jur de 1 milion de abonați în SUA. Majoritatea celor care se abonează la acesta sunt clienți noi sau foști abonați, ceea ce sugerează că nu sunt canibalizate versiunile Premium. Un alt semn bun pentru companie, conform anumitor surse, ar fi că au fost îndeplinite și livrările promise agențiilor de publicitate. (Bloomberg)

8. YouTube a restaurat canalul fostul președinte american, Donald Trump, care fusese suspendat după insurecția din ianuarie 2021. Reprezentanții platformei spun că au luat în calcul riscul incitării la violență, dar și necesitatea ca oamenii să audă mesaje din ambele părți ale eșichierului politic. Peste 2,7 milioane de oameni urmăresc canalul acestuia de YouTube. (Axios)

9. Blizzard spune că lucrează la reducerea timpilor de așteptare pentru versiunea beta a jocului Diablo IV, pe care a lansat-o vineri. Mulți gameri s-au plâns că trebuie să aștepte câteva ore pentru a putea intra și că, de multe ori, sunt deconectați după doar câteva minute. Diablo IV va fi lansat pe 6 iunie. (Engadget)

10. Epic Games a fost amendat în SUA cu $245 de milioane pentru că a folosit „dark patterns” în Fortnite pentru a genera microtranzacții neintenționate. Compania mai este acuzată și că a facilitat microtranzacțiile realizate de copii fără aprobarea părinților. Epic mai trebuie să plătească și o altă amendă, de $275 de milioane, pentru colectarea datelor celor mici. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Raport intern Tesla: Versiunea alpha de Cybertruck avea probleme fundamentale de funcționare – Cronica de Tehnologie
Facebook renunță să mai afișeze reclame în WhatsApp – Cronica de Tehnologie