Microsoft Teams salvează datele de logare ale utilizatorilor în format text simplu, necriptat – Cronica de Tehnologie
1. Aplicațiile dezvoltate de Yahoo, Zynga și alții au avut acces nu doar la datele utilizatorilor de Facebook care le-au folosit, ci și la cele ale prietenilor acestora. Asta reiese din documentele depuse într-un proces care vizează profilarea utilizatorilor ce se desfășoară în California. (TechCrunch)
2. Exporturile de memorii DRAM ale Coreei de Sud au scăzut în august cu 24,7% YoY, după o scădere de doar 7% YoY înregistrată în iulie. DRAM-urile reprezintă jumătate din exporturile Coreene de memorii, țară al cărei export de tehnologie a scăzut cu 4,6% în august. (Bloomberg)
3. Casa Albă a lansat un vast cadru legislativ pentru reglementarea criptomonedelor. La baza acestuia stau recomandări ale agențiilor federale făcute în urma unui studiu derulat vreme de șase luni. Printre altele, agenții precum SEC și CFTC trebuie să colaboreze și să continue să aplice legislația financiară în zona crypto. (Decrypt)
4. Microsoft Teams salvează datele de logare ale utilizatorilor în format text simplu, necriptat, avertizează firma de securitate cibernetică Vectra. Pentru că, înainte să poată accesa fișierele folosite de aplicație, hackerul trebuie să dobândească acces la rețea, Microsoft nu este preocupată de această problemă, care afectează versiunile de desktop ale aplicației pentru Windows, MacOS și Linux. (Profit.ro)
5. Banca Centrală Europeană a selectat cinci companii care să dezvolte interfețe grafice pentru un posibil viitor euro digital. Cele cinci sunt Amazon, European Payments Initiative (un grup format din 31 de bănci și instituții de credit), CaixaBank, Worldline și Nexi. Acestea au ca deadline primul trimestru al anului viitor. O decizie privind lansarea unei versiuni digitale a monedei europene este așteptată în septembrie 2023. (CoinDesk)
6. Hackerul care a spart săptămâna trecută rețeaua Uber a avut acces, printre altele, și la programul de recompense pentru descoperirea problemelor de securitate HackerOne. Acesta a descărcat toate rapoartele care conțineau vulnerabilitățile ce trebuie reparate de companie. (Bleeping Computer)
7. Alexa va răspunde cu reclame la întrebările utilizatorilor. Pentru asta, Amazon a prezentat Customers Ask Alexa, o facilitate care va fi disponibilă spre finele anului și le va permite brandurilor să creeze propriile variante de răspunsuri la întrebări precum „De unde pot să cumpăr mâncare de pisici”, cu link-uri către propriile magazine. (TechCrunch)
8. Amazon lansează o nouă versiune a soluției Veeqo, după ce a cumpărat recent compania care o dezvoltă. Veeqo este un serviciu de livrări multichannel care le permite comercianților să onoreze mai rapid comenzile și să reducă cheltuielile selectând automat compania de livrări cu cele mai mici comisioane. Veeqo costa înainte $450 pe lună, dar Amazon o oferă acum gratuit. (Neowin)
9. Intel va renunța la brandurile Pentium și Celeron, care au fost lansate în 1993, respectiv 1998. Acestea vor fi înlocuite cu sintagma „Intel Processor”, care va începe să fie folosită de anul viitor. (9to5Google)
10. Mașinăria rusă de propagandă a targetat liderii protestului din 21 ianuarie 2017, îndreptat împotriva noului (pe atunci) președinte Donald Trump. Vreme de 18 luni, „fabricile de troli” ale Moscovei au derulat pe platformele sociale ample campanii de denigrare a liderilor pentru a dezbina mișcarea. (NY Times)