Microsoft: În următorii 2-5 ani, majoritatea companiilor vor folosi muncitori digitali pe baza agenților AI – Cronica de Tehnologie
1. În următorii 2-5 ani, majoritatea companiilor vor deveni „Frontier Firms”, folosind muncitori digitali pe baza agenților AI, susține Microsoft. Conform unui sondaj realizat de companie, 82% dintre șefii de companii spun că se vor extinde cu ajutorul AI-ului în următoarele 12-18 luni. (Constellation Research)
2. Autoritatea britanică pentru telecomunicații a anunțat noi măsuri pentru siguranța copiilor pe care platformele online trebuie să le pună în aplicare până pe 25 iulie. În total, sunt peste 40 de reguli a căror nerespectare va atrage amenzi mari. (The Guardian)
3. Uber și Volkswagen vor lansa împreună un serviciu de robotaxi în Statele Unite în 2026. Acesta va debuta în Los Angeles (cu șoferi de siguranță în primul an) și va folosi mașini ID. BUZZ. (TechCrunch)
4. Președintele Donald Trump a semnat un ordin executiv care prevede susținerea educației și antrenarea forței de muncă în domeniul inteligenței artificiale. Acesta face parte dintr-o serie mai largă de decizii prin care actuala administrație încearcă să schimbe regulile formelor înalte de educație. (Bloomberg)
5. OpenAI a lansat o versiune diluată a instrumentului de cercetare din ChatGPT, care ar trebui să ofere o calitate asemănătoare, dar răspunsuri mai scurte. Aceasta este gratuită pentru toți utilizatorii, inclusiv pentru cei care nu plătesc un abonament. (Profit.ro)
6. Prețul pentru Chrome este în jur de $50 de miliarde, estimează șeful DuckDuckGo. Cel puțin trei companii și-au anunțat până acum interesul pentru browser-ul pe care Google ar putea fi forțat să-l vândă – OpenAI, Perplexity și Yahoo. (Bloomberg)
7. Motorola a anunțat noua serie de smartphone-uri pliabile Razr, compusă din trei modele. Vârful de gamă este Razr Ultra ($1,300), dotat cu ecrane de 7 inch respectiv 4 inch și un buton dedicat special funcțiilor de inteligență artificială. (The Verge)
8. Adobe a lansat o nouă generație a AI-ului Firefly, care oferă acum acces și la modelele altor companii, printre care GPT de la OpenAI și Imagen de la Google. Propriul model al Adobe promite acum o viteză mai mare, o calitate mai bună și mai mult control. (TechCrunch)
9. Meta a disponibilizat peste 100 de angajați din cadrul diviziei de realitate virtuală. Disponibilizările au vizat personalul care dezvolta experiențe de realitate virtuală pentru căștile Quest, dar și zona de operațiuni hardware. (Bloomberg)
10. Din 20 iunie, în Uniunea Europeană vânzarea gadgeturilor va fi însoțită de noi etichete, care vor include mai multe informații. Printre altele, etichetele vor menționa autonomia dispozitivelor, numărul de cicluri ale bateriilor, rezistența la șocuri și tipul de certificare pentru rezistența la apă și praf. (The Verge)