Microsoft elimină Internet Explorer din Windows – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft elimină Internet Explorer din Windows, la aproape 27 de ani de când a fost lansat. Programul este dezactivat începând de astăzi, iar utilizatorii sunt direcționați către Edge, care oferă în continuare un mod de compatibilitate cu Internet Explorer, ce va fi suportat până în 2029. (The Guardian)

2. L3Harris, companie ce are contracte cu Departamentul de Apărare al SUA, vrea să cumpere instrumentele de spionaj ale NSO Group. Casa Albă avertizează, însă, că o astfel de mutare ar crea îngrijorări serioase privind securitatea și contrainformațiile. (Washington Post)

3. Experții în securitate cibernetică critică dur Microsoft pentru modul în care tratează problemele de securitate ale propriilor produse. Microsoft se mișcă prea încet și lansează multe update-uri deficitare, susțin specialiștii, care dau exemplul unei probleme grave de securitate din Azure, care a fost rezolvată abia după trei încercări și cinci luni. (ArsTechnica)

4. Cloudflare spune că a atenuat cel mai puternic atac HTTPS DDoS înregistrat vreodată, cu 26 de milioane de cereri pe secundă. Atacatorul a folosit un botnet mic (puțin peste 5.000 de dispozitive), dar foarte eficient și a vizat un client care folosește versiunea gratuită a serviciului. (Bleeping Computer)

5. Meta a lansat mai multe opțiuni noi de supraveghere parentală pentru Instagram și căștile Quest. Pe căștile de VR există acum un dashboard special pentru părinți, cu opțiunea blocării anumitor aplicații. Funcțiile parentale pentru Instagram sunt acum disponibile și în afara Statelor Unite, începând cu Canada, Marea Britanie, Irlanda, Franța, Germania, Australia și Japonia. (Engadget)

6. A fost descoperită o nouă vulnerabilitate a procesoarelor Intel, AMD și ale altor producători. Aceasta poate fi exploatată de la distanță de un atacator, care poate intercepta cheile de criptare și alte secrete intermediate de procesoare. Extragerea secretelor prin măsurarea consumului de energie este înlesnită de componenta DVFS (dynamic voltage and frequency scaling), o funcție energetică și termală implementată în toate procesoarele moderne. (ArsTechnica)

7. Germania a început să investigheze sistemul ATT implementat de Apple anul trecut pe iPhone, care necesită acordul utilizatorului înainte ca o aplicație să poată urmări activitățile acestuia. Investigatorii vor să vadă dacă nu cumva Apple creează astfel un avantaj pentru propriile aplicații. (MacRumors)

8. Adobe testează o versiune freemium a aplicației web de Photoshop. Funcțiile de bază ale acesteia sunt disponibile gratuit, în vreme ce pentru folosirea celor mai complexe instrumente trebuie plătit un abonament. Compania vrea să folosească acest model pentru a atrage noi utilizatori. (Profit.ro)

9. Versiunea entry-level de iPad ar putea primi un update important în toamnă – un ecran mai mare, un chipset mai puternic, suport 5G și, nu în ultimul rând, USB-C în loc de Lightning. Portul USB-C va facilita conectarea la monitoare externe și va aduce viteze mai mari de alimentare și transfer. (Profit.ro)

10. WhatsApp lansează opțiunea transferării conversațiilor de pe Android pe iPhone. Aceasta folosește aplicația Move to iOS, care este integrată în procesul inițial de configurare a unui iPhone. Cu alte cuvinte, pentru a folosi această opțiune, trebuie un iPhone nou sau unul proaspăt resetat. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Boston Dynamics și Toyota Research vor colabora în vederea accelerării dezvoltării roboților umanoizi bazați pe inteligența artificială – Cronica de Tehnologie
Browserele Chrome, Edge și Safari au fost sparte în cadrul unei competiții de hacking ce a avut loc în China – Cronica de Tehnologie