Mastercard a început testarea unui sistem de plată biometric – Cronica de Tehnologie
1. Apple a anunțat un set de funcții de accesibilitate pentru iPhone, Apple Watch și Mac, care vor deveni disponibile cândva în cursul acestui an. Facilitatea cu cea mai largă aplicare este subtitrarea în timp real a vorbirii. Aceasta va fi disponibilă într-o serie largă de situații, de la clipurile video și podcast-urile redate, până la apelurile realizate cu FaceTime. (TechCrunch)
2. Un nanofir ultrasubțire din siliciu are o conductivitate termică cu 150% mai bună decât materialele convenționale folosite pentru producerea cipurilor. Cercetătorii cred că această abordare va facilita dezvoltarea unor dispozitive electronice mai mici și mai rapide. (Phys)
3. Mastercard a început testarea unui sistem de plată biometric, care folosește recunoașterea facială pentru autorizarea plăților – utilizatorul își dă acceptul pentru plată cu un gest sau un zâmbet. Tehnologia de recunoaștere facială folosită este dezvoltată de companii precum NEC, Payface, PopID. (FT)
4. Licitarea în timp real pentru reclame digitale expune datele personale și localizarea utilizatorilor de 747 de ori pe zi în SUA și de 376 de ori pe zi în Europa, în medie. Dintre toate țările vizate de studiul realizat de Irish Council for Civil Liberties, cele mai puține expuneri ale datelor personale au loc în România, de „numai” 149 de ori pe zi. (TechCrunch)
5. Apple s-a lovit de numeroase probleme tehnice în dezvoltarea primei căști de realitate mixtă, la care lucrează încă din 2015. Dincolo de asta, proiectul a fost deraiat de mai multe ori de Jony Ive, care nu a vrut o cască de VR și a fost de părere că oamenii nu sunt dispuși să poarte o astfel de cască pe o perioadă îndelungată. Nici Tim Cook, deși a susținut proiectul, nu s-a implicat în mod activ, cauză din care casca de MR a pierdut lupta pentru prioritate cu alte produse. (9to5mac)
6. Robinhood va lansa anul acesta un al doilea portofel pentru crypto. Acesta va oferi utilizatorilor custodia exclusivă a cheilor private necesare accesului la banii de pe blockchain. Partea bună a abordării este că operațiunile nu vor mai fi dependente de sistemele Robinhood. Pe de altă parte, cei care vor pierde cheia vor rămâne și fără acces la bani. (The Verge)
7. Cancerul cauzat de mai multe mutații genetice poate fi identificat și, probabil, oprit mai ușor, susține o lucrare teoretică a cercetătorilor de la Rice University. Lupta cu cancerul ar putea fi scurtată prin identificarea și ignorarea căilor de tranzit care nu contribuie sau contribuie prea puțin la fixarea pe celulă a mutațiilor. (MedicalXpress)
8. Apple testează dispozitive pliabile ale căror ecrane externe folosesc tehnologia E Ink. Acest tip de ecran consumă mult mai puțină energie decât ecranele OLED, folosite în prezent de telefoanele pliabile de pe piață. Cu un consum mai mic de energie, se poate folosi o baterie mai mică și, în consecință, se poate ajunge la un dispozitiv pliabil mai subțire și mai ușor. (Profit.ro)
9. Versiunea cu reclame a Disney+, care va fi lansată anul acesta, nu va afișa mai mult de patru minute de reclamă pe oră. De asemenea, nu vor fi afișate deloc reclame în cadrul profilurilor pentru copii. (News.ro)
10. Prânzul gratuit, pe care Grubhub a anunțat că-l oferă marți în New York City, a creat haos. Din cauza cererii foarte mari, au picat atât site-ul, cât și aplicația Grubhub, iar restaurantele au fost copleșite comenzi, unele fiind forțate să închidă pentru restul zilei. (Engadget)