Marile ISP-uri din SUA au finanțat o masivă campanie de comentarii false – Cronica de Tehnologie
1. Marile ISP-uri din SUA au finanțat o masivă campanie de comentarii false, prin care au încercat să influențeze decizia FCC privind neutralitatea internetului din 2017. Din 22 de milioane de comentarii, aproximativ 18 milioane erau false, iar din acestea 8,5 milioane au fost finanțate de marile ISP-uri. Alte 9,3 milioane de comentarii false primite de FCC erau în favoarea neutralității internetului, majoritatea dintre acestea postate cu un software de automatizate de un student de 19 ani. (The Verge)
2. Google va activa 2FA pentru toți utilizatorii săi și va începe un proces de verificare a identității celor care folosesc deja autentificarea în doi pași. Va fi emisă o notificare pe telefoanele tuturor celor care au 2FA activat, iar aceștia își vor confirma identitatea apăsând un singur buton. (Vice)
3. Scandalul trimiterii informațiilor personale către Facebook pare să fi avut un impact minim asupra WhatsApp, care va pune în aplicare noile politici de gestionare a datelor începând cu 15 mai. Produsele Facebook au 3,45 miliarde de utilizatori lunari la finele Q1, de la 3,3 miliarde de utilizatori la finalul anului trecut. (TechCrunch)
4. China a spionat uigurii folosind o vulnerabilitate de iPhone descoperită la un concurs de hacking organizat în 2018. Exploitul, numit Chaos, a fost descoperit de Guvernul SUA, care a notificat în secret Apple. (MIT Technology Review)
5. Square a avut venituri de $5.06 miliarde în Q1, o creștere de 266% YoY. $3.5 miliarde sunt veniturile în bitcoin, care au crescut de 11 ori de la an la an. Profitul companiei a crescut cu 79% YoY, la $964 de milioane. (CNBC)
6. Până în 2022, cea mai mare parte a datelor utilizatorilor europeni ai serviciilor cloud Microsoft vor putea fi stocate în Uniunea Europeană. Nu va fi o regulă, ci o opțiune pentru Azure, Microsoft 365 și Dynamics 365, care ar putea să coste suplimentar. (ZDNet)
7. Google, Samsung, LG, Xiaomi și OnePlus au început livrarea unui patch pentru o vulnerabilitate din chipset-urile Qualcomm, care afectează flagship-urile cu Android. Folosind o aplicație în care a strecurat o bucată de cod malițios greu de detectat, un atacator putea dobândi acces la funcții vitale ale telefoanelor, precum lista apelurilor și mesajelor. (ArsTechnica)
8. IBM a dezvoltat primul cip pe 2nm. Comparativ cu cipurile pe 7nm, acesta poate obține o performanță mai bună cu 45% la același consum, sau aceeași performanță cu 75% din puterea necesară în cazul cipurilor mai mari. (AnandTech)
9. Oamenii de știință au creat un dispozitiv care, pus direct pe piele, poate măsura în timp real mai mulți indicatori legați de transpirația organismului, precum rata transpirației, temperatura acesteia și pierderea cumulativă a transpirației. Aceste informații pot fi folosite de medici pentru diagnosticarea afecțiunilor cauzate de stresul termic. (TechXplore)
10. Un chestionar adresat utilizatorilor Netflix menționează un posibil viitor hub pentru promovarea creațiilor originale ale platformei de streaming. Sub titulatura N-Plus ar putea fi găzduite podcast-uri, iar abonații ar putea crea liste de filme și seriale pe care să le recomande prietenilor. Netflix spune că, deocamdată, este doar o idee, nu un produs în lucru. (Profit.ro)