Marea Britanie nu va implementa Directiva europeană privind drepturile de autor după Brexit – Cronica de Tehnologie
1. Google face un pas înapoi în ceea ce privește recent implementata schimbare de design care face ca singura deosebire vizuală dintre o reclamă și un rezultat organic să fie favicon-ul. Compania americană a început să testeze o altă modificare, ce implică eliminarea favicon-ului la rezultatele organice, cu păstrarea acestuia doar pentru reclame. (The Verge)
2. Marea Britanie nu va implementa Directiva europeană privind drepturile de autor după Brexit, deși s-a aflat printre cele 19 țări europene care au votat în favoarea acesteia. Termenul limită de implementare este 7 iunie 2021, însă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană până atunci. (BBC)
3. Cei care vor să lucreze ca moderatori de conținut pentru YouTube, prin intermediul operatorului Accenture, trebuie să semneze un acord prin care iau la cunoștință că pot fi afectați de PTSD (post traumatic stress disorder). O investigație a arătat că un număr semnificativ de moderatori care trebuie să elimine filmările violente ajung să sufere de această afecțiune. (The Verge)
4. Fondatorul Vine lansează Byte, o nouă aplicație de short-form video, în care oamenii pot posta clipuri de cel mult 6 secunde. Aplicația va începe în curând să testeze și un program prin care creatorii de conținut pot câștiga bani. (TechCrunch)
5. Al doilea smartphone pliabil Samsung, care se pare că se va numi Galaxy Z Flip, va avea un mic ecran secundar. Acesta va afișa anumite informații, precum procentul de încărcare a bateriei, atunci când telefonul este pliat. Senzorul de amprente va fi montat pe marginea dispozitivului care urmează să fie prezentat oficial la finele lunii viitoare. (9to5Google)
6. iOS 13, care afișează o avertizare legată de aplicațiile care îi localizează, a redus cantitatea de date colectate în fundal cu 68%. Și colectarea datelor de localizare de aplicațiile deschise a scăzut după lansarea iOS 13 cu 24%. (Fast Company)
7. Firmele de pariuri au dobândit acces, prin intermediul unui terț care nu a respectat acordul cu Guvernul britanic, la o bază de date care conține informații despre 28 milioane de copii mai mari de 14 ani. Baza de date era pentru sistemul de educație, însă firmele de pariuri au folosit-o pentru verificarea rapidă a vârstei utilizatorilor. (ZDNet)
8. Poliția din Londra va activa pentru prima oară un sistem de supraveghere video cu recunoaștere facială în timp real pentru a prinde mai mulți infractori periculoși. Oficialii spun că sistemul identifică 70% dintre suspecți, însă un studiu independent susține că eficiența acestuia este, în realitate, mult mai mică. (BBC)
9. Streamerul de gaming Ninja a primit între $20 milioane și $30 milioane pentru a trece de la Twitch la Mixer, serviciul celor de la Microsoft. Se estimează că unii din streamerii care au live-uri cu peste 10.000 de vizualizări simultane pot primi oferte de peste $10 milioane. (CNN)
10. Jocurile celor de la Niantic, precum Pokémon Go și Ingress, au generat venituri de peste $249 milioane pentru orașele aflate anul trecut pe lista de evenimente. 2,7 milioane de oameni din 60 de țări au participat la 77 de evenimente, deplasându-se în total 6,5 milioane de kilometri. (VentureBeat)