Mai multe bănci americane, printre care Wells Fargo, Bank of America și JPMorgan, lucrează la un portofel digital – Cronica de Tehnologie
1. Angajații TikTok intervin personal pentru promovarea anumitor clipuri video, conform unor documente interne. Când decid că o anumită postare merită să devină virală, aceștia „dau drumul la încălzire”, o procedură care determină creșterea numărului de afișări până într-un punct anume. Unul din scopuri ar fi curtarea influențatorilor și brandurilor, care pot fi convinși de cifrele mari de audiență. (Profit.ro)
2. Serviciile de schimburi crypto nu vor mai avea acces la rețeaua SWIFT și nu vor mai putea opera schimburile din monede tradiționale în monede digitale cu o valoare mai mică de $100,000 începând cu 1 februarie. Binance și-a notificat deja clienții și spune că încearcă să găsească o soluție alternativă. (Asia Markets)
3. Microsoft va disponibiliza toate echipele din cadrul diviziei AltspaceVR, după ce a achiziționat platforma cu același nume în 2017. Aceasta se va închine în luna martie și, o dată cu ea, gigantul american pune capăt pretențiilor pe care le avea legat de metavers. (Windows Central)
4. 10% din toate mașinile vândute anul trecut au fost electrice. La nivel global au fost vândute 7,8 milioane de mașini electrice, cu 68% mai mult decât în 2021. Cele mai puternice creșteri s-au înregistrat în Europa și China. (WSJ)
5. Aproape 30% din cei 4.500 de angajați chestionați în cadrul unui sondaj spun că au folosit la serviciu ChatGPT sau alt instrument bazat pe AI. Cei mai interesați de folosirea unor astfel de soluții sunt angajații din marketing și vânzări, tehnologie și consultanță, iar cele mai frecvente activități au fost compunerea e-mail-urilor și generarea codului. (Bloomberg)
6. Microsoft anunță o nouă investiție, deja a treia, în OpenAI. Cele două companii nu au făcut cunoscută valoarea investiției, însă, pe surse se vehiculează că această este de $10 miliarde pe mai mulți ani. Microsoft a anunțat deja că va integra tehnologia din spatele ChatGPT în mai multe produse proprii. (Profit.ro)
7. Hackerul care a furat $320 de milioane anul trecut de la crypto bridge-ul Wormhole a făcut prima mutare de atunci, folosind $150 de milioane pentru Ether staking. Staking-ul este o operațiune de blocare a monedelor pentru securizarea rețelei, pentru care utilizatorul primește în schimb recompense. (Bloomberg)
8. Dezvoltatorul japonez de cipuri Kioxia și startup-ul specializat în software de securitate Eaglys au pus la punct un parteneriat prin care își propun dezvoltarea unei platforme de high-speed computing pentru procesarea și analizarea datelor criptate. Viitoarea platformă, care ar urma să fie lansată în 2024, va fi capabilă de criptare homomorfă, ceea ce permite executarea operațiunilor matematice pe informații criptate fără divulgarea secretelor. (Nikkei)
9. Noul MacBook Pro de 16 inch cu chipset M2 Max impresionează din multe puncte de vedere, inclusiv performanța, ecranul, sunetul și autonomia, care poate trece și de 18 ore. Trebuie luate, însă, în calcul prețul foarte mare (de la $2,500) și opțiunile limitate de upgrade. (The Verge, review)
10. Mai multe bănci, printre care Wells Fargo, Bank of America și JPMorgan lucrează la un portofel digital pe care vor să-l lanseze în a doua jumătate a anului. Viitorul portofel, care va fi legat la cadrul de debit sau de credit și va putea fi folosit pentru plăți, va concura cu servicii precum PayPal și Apple Pay. (WSJ)