Italia nu mai solicită formularul PLF la intrarea în țară – Cronica de Turism

1. Italia a renunțat la cerința ca turiștii din Uniunea Europeană să completeze formularul Passenger Locator Form (PLF) la intrarea pe teritoriul țării. Cu toate acestea, turiștii trebuie în continuare să prezinte certificatul european care atestă vaccinarea, recuperarea după boală sau efectuarea unui test negativ. (Ministerul Afacerilor Externe)

2. Croația a renunțat la toate restricțiile de călătorie impuse turiștilor în contextul pandemiei. În urma acestei decizii, turiștii pot intra în Croația fără să mai prezinte certificatul european. Măsura a fost luată în primul rând cu scopul de a încuraja turiștii străini să viziteze Croația. (Ministerul Afacerilor Externe)

3. Spania a prelungit cel puțin până în 15 mai actualele condiții de intrare în țară. Acest lucru înseamnă că turiștii care provin din Uniunea Europeană trebuie să prezinte certificatul european care atestă vaccinarea, recuperarea după boală sau efectuarea unui test negativ. (Travel Weekly)

4. Operatorul low-cost Blue Air continuă să anuleze zboruri de pe aeroportul din România. Câteva zeci de zboruri planificate în lunile iunie, iulie și august cu plecare sau sosire la Iași au fost anulate. În urma deciziei, pe rutele spre Koln, Munchen și Roma nu mai există niciun zbor pe parcursul verii. (Airlines Travel)

5. Compania aeriană HiSky din Republica Moldova a început să opereze primele zboruri de pe aeroportul Henri Coandă din București. Compania oferă zboruri din București spre două dintre marile orașe ale țării, Cluj-Napoca și Timișoara, dar și un zbor spre Tel Aviv. Compania susține că a adoptat un program de zbor care să fie cât mai eficient pentru călătoriile de business. (News.ro)

6. Aegen Airlines a amânat cu o lună debutul curselor aeriene programate între Cluj-Napoca și Atema. Inițial, ruta trebuia inaugurată în 23 iunie, însă acum apare în sistemul de rezervări doar începând din 25 iulie. Vor fi două zboruri pe săptămână între cele două orașe până la finalul sezonului estival. (Boarding Pass)

7. Austria a extins până în 11 noiembrie controalele vamale la granițele terestre cu Ungaria și Slovenia, în ciuda faptului că Uniunea Euopeana a stabilit că această practică nu poate fi permisă mai mult de 6 luni. Astfel, cetățenii români care călătoresc spre Austria prin Ungaria vor fi controlați și la punctul vamal din această țară. (Schengen Visa Info)

8. Căutările pentru destinații de vacanță din România au crescut cu 52% în numai o săptămână după ce Guvernul a reintrodus voucherele de vacanță în valoare de 1450 lei. Voucherele sunt acordate salariaților din sistemul bugetar, însă companiile private au la rândul lor posibilitatea să ofere acest beneficiu. (News.ro)

9. O opțiune accesibilă de călătorie în străinătate pentru achizițiile din această perioadă este o vacanță de o săptămână în Cipru în perioada 4-11 iunie, pentru care costurile sunt de 166 de euro de persoană. În acest preț sunt incluse călătorie dus-întors cu Ryanair pentru 40 de euro de persoană și 7 nopți de cazare în cameră dublă la Heart for Art, Studio Apartment pentru 252 de euro. (Travelator)

10. Doar 204.600 de turiști români au vizitat Grecia în anul 2020, cel mai mic nivel din ultimii 15 ani, ca urmare a restricțiilor de călătorie impuse la începutul pandemiei. Recordul de turiști români a fost înregistrat în 2019, când 1.37 de milioane de călători au preferat să-și petreacă vacanțele în Grecia. (Schengen Visa Info)

Ți-ar mai putea plăcea
Mai puține benzi de bagaje pentru călători la Aeroportul Henri Coandă până în februarie – Cronica de Turism
Celebra plajă Maya Bay din Thailanda se redeschide pentru turiști din 1 ianuarie – Cronica de Turism