Italia a eliminat complet restricțiile de călătorie pentru turiști – Cronica de Turism

1. Italia a eliminat toate condițiile de intrare în țară pentru turiștii din întreaga lume, inclusiv pentru români. Astfel, statul italian nu mai solicită certificatul de vaccinare, de recuperare după boală sau de testare la intrarea pe teritoriul național, ci doar prezentarea unui act de identitate. (Schengen Visa Info)

2. Vacanțele din acest an sunt în prezent mai scumpe cu 10% – 20% comparativ cu anul 2019, iar până la sfârșitul anului creșterea de prețuri va ajunge la circa 30%, potrivit estimărilor făcute de agenția de turism Eturia. Printre motivele invocate pentru scumpiri se numără creșterea prețurilor la carburanți și cererea foarte mare pentru călătorii comparativ cu oferta, ca urmare a ridicării restricțiilor de călătorie. (Economedia)

3. Autoritățile din Grecia anticipează că vor avea peste 1.3 milioane de turiști români în acest an. Cei mai mulți români vor prefera regiunea extinsă a Macedoniei de Est, în special Thassos și Kavala. (Profit)

4. Travelator propune o vacanță de 7 nopți în Mallorca (Spania) la un preț accesibil, având în vedere că perioada călătoriei este 26 iunie – 3 iulie. Pachetul include călătorie dus-întors cu Ryanair și Wizz Air pentru 118 euro de persoană și 7 nopți de cazare la Hotel Alcina pentru 380 euro. Prețul total al pachetului de transport și cazare este de 308 euro de persoană. (Travelator)

5. Publicația Hotnews a făcut o analiză a costurilor de deplasare pe litoralul românesc din principalele orașe ale țării. Concluzia este că trenul este cea mai rapidă opțiune pe ruta București – Constanța, însă pe rutele spre sudul litoralului sunt recomandate mai degrabă autocarele sau serviciile de tip BlaBlaCar, din cauza infrastructurii feroviare precare de pe ruta Constanța – Mangalia. (Hotnews)

6. Compania aeriană Tarom va introduce în următoarele 6 luni un serviciu prin care călătorii își vor putea comanda produse alimentare la bordul aeronavelor, așa cum este practica și pe zborurile companiilor low-cost. Diupa sosirea pandemiei, Tarom a renunțat să mai ofere alimente gratuite pe o mare parte dintre zoburile pe care le operează. (Adevărul)

7. Aeroportul din Arad ar putea avea în curând primele sale zboruri de linie după o lungă perioadă de timp. Compania low-cost Blue Air este în discuții avansate cu autoritățile locale pentru a opera zboruri de la Arad spre București, Stuttgart, Paris și Milano, însă pentru moment nu se știe nimic despre data de începere a zborurilor. (Boarding Pass)

8. Autoritățile locale din județul Timiș vor să construiască un Parc Tematic Inovativ pe un teren de 70 de hectare din comuna Parța de lângă Timișoara. Parcul Tematic va îmbina știința, tehnologia și distracția și va fi dedicat întregii familii, însă planurile nu au fost încă finalizate. Autoritățile menționează însă că se vor inspira din alte două proiecte similare: Futuroscope din Franța și Tivoli din Copenhaga. (Transilvania Business)

9. Aeroportul Henri Coandă din București ocupă locul 4 într-un clasament al celor mai slabe aeroporturi din Europa realizate de compania germană AirHelp, specializată în recuperarea daunelor pentru zborurile întârziate sau anulate. Clasamentul a fost realizat pe baza unui sondaj care a avut drept criterii principale punctualitatea zborurilor și calitatea serviciilor aeroportuare (60% din rating), serviciile la sol (20% din rating) și zona de alimente și magazine (20% din rating). (Airlines Travel)

10. Compania aeriană HiSky a eliminat ruta Baia Mare – Milano Bergamo din configurator, după ce inițial a suspendat temporar această cursă la jumătatea lunii mai. Cel mai probabil, decizia este bazată pe numărul mic de bilete care au fost vândute pe această rută. (Boarding Pass)

Ți-ar mai putea plăcea
Casa din Viscri a regelui Charles al III-lea poate fi vizitată până în octombrie – Cronica de Turism
Atena este cea mai accesibilă destinație europeană pentru un city break – Cronica de Turism