În București sunt în jur de 21.800 de ingineri, specializați în primul rând în Front-End Frameworks, Graphics & Gaming și Application Development – Cronica de Tehnologie

1. În București sunt în jur de 21.800 de ingineri, specializați în primul rând în Front-End Frameworks, Graphics & Gaming și Application Development. 21% dintre aceștia sunt femei, peste media europeană de 16%. Informațiile apar în Atlas, un instrument interactiv care încearcă să cartografieze talentul tehnic din Europa. (Sequoia)

2. Munca de la distanță este folosită strategic de micile companii de tehnologie pentru a atrage oameni, în contradicție cu giganții de tehnologie care revin la vechiul model. 81% dintre companiile cu mai puțin de 5.000 de angajați le permit acestora să muncească de acasă, în vreme ce procentul în cazul celor cu peste 25.000 de angajați este de doar 26%. (Vox)

3. YouTube va dubla filmările în alte limbi cu ajutorul AI-ului. Folosind Aloud, un instrument produs la incubatorul Area 120, vor fi generate transcrieri, care vor fi traduse și, în final, transformate în dublări. (Profit.ro)

4. YouTube testează intern un produs de gaming, care s-ar putea concretiza într-o secțiune de jocuri în cadrul platformei video. Jocurile vor fi disponibile atât pe mobil, cât și pe desktop, indiferent că se folosește aplicația dedicată sau se intră prin browser-ul web. (Profit.ro)

5. Rusia a blocat accesul la Google News în timpul scurtei revolte a grupului de mercenari Wagner. Cel puțin cinci companii de telecomunicații, inclusiv Rostelecom și U-LAN, plus alți furnizori de internet au blocat agregatorul de știri deținut de Google. (NY Times)

6. Șefii Meta și OpenAI, Mark Zuckerberg respectiv Sam Altman, spun că susțin abordarea pe care o are Uniunea Europeană în ceea ce privește reglementarea inteligenței artificiale. Cei doi s-au întâlnit și au discutat pe acest subiect cu Comisarul European Thierry Breton. (Bloomberg)

7. Peste 100 de artiști cer boicotarea concertelor unde sunt folosite tehnologiile de recunoaștere facială, considerând că acestea nu sunt sigure și nu respectă intimitatea oamenilor. Printre aceștia se numără Tom Morello și Zack de la Rocha, fondatorii Rage Against the Machine. (RollingStone)

8. Google a început să implementeze în paginile de rezultate Perspectives, o secțiune care aduce conținut preluat din rețelele de socializare, anunțată inițial la Google I/O. Sunt afișate astfel filmări de pe YouTube și TikTok sau postări de pe Twitter, Reddit și Quora. (Profit.ro)

9. Precision Neuroscience anunță derularea primului studiu clinic în vederea descifrării semnalelor emise de creier și traducerea acestora în comenzi pentru dispozitive externe. Compania a fost înființată în 2021 de unul dintre cei șapte oameni de știință care au pus bazele Neuralink alături de Elon Musk. (CNBC)

10. Amazon va investi alte $15 miliarde în India până în 2030, pe lângă cele $11 miliarde investite până acum. Cea mai mare parte a banilor vor fi folosiți pentru extinderea Amazon Web Services. Anunțul vine după o întâlnire cu Prim Ministrul Narendra Modi, prilejuită de vizita acestuia în Statele Unite. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple Pay este disponibil oficial în România – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Uniunea Europeană alege tehnologia wireless ca standard pentru mașinile conectate