Hackerii au reușit să acceseze și să descarce codul sursă de la trei produse Microsoft în urma atacului SolarWinds – Cronica de Tehnologie

1. Hackerii au reușit să acceseze și să descarce codul sursă de la trei produse Microsoft în urma atacului SolarWinds – Azure, Intune și Exchange. Compania americană spune, însă, că nu există dovezi care să arate că hackerii au dobândit acces și la datele clienților. (ArsTechnica)

2. IBM ia în calcul vânzarea business-ului de sănătate bazat pe inteligență artificială, Watson Health. Acesta are venituri anuale de peste $1 miliard, însă nu este profitabil. (WSJ)

3. Traficul total al site-urile de știri din Australia a scăzut cu 13%, după ce Facebook a blocat postarea știrilor, arată primele date. Aparent, utilizatorii nu s-au dus direct la sursă pentru a citi știrile, cum spunea una din teorii, care susținea că site-urile de știri și-ar putea crește traficul direct de pe urma blocării pe Facebook. (Reuters)

4. Australia îl cheamă la negocieri pe Mark Zuckerberg, după blocarea știrilor pe Facebook. Guvernul australian s-a arătat supărat după decizia Facebook, însă spune că va merge mai departe cu noua lege privind plata pentru știrile preluate, care ar trebui să fie votată săptămâna viitoare. (Bloomberg)

5. Apple angajează ingineri care să lucreze la 6G, semnalând că vrea să-și dezvolte singură tehnologiile din viitoarea generație de conexiuni mobile și să fie unul din pionierii acesteia. Specialiștii estimează că trecerea la 6G se va face în jur de 2030. (Bloomberg)

6. Microsoft anunță Office 2021, care va include, alături de versiunea obișnuită, o variantă pentru clienții de business numită Office LTSC (Long-Term Servicing Channel). Nu au fost anunțate noutățile de funcționalitate și nici nu se așteaptă schimbări grafice majore pentru noua versiune, care fi disponibilă cândva în cursul acestui an. (The Verge)

7. Google a lansat prima versiune preview de Android 12, care poate fi instalată manual pe smartphone-urile din seria Pixel. Vor exista multe noutăți, atât grafice, cât și de funcționalitate – noi formate media native, precum HEVC și AV1 (cu care Google vrea să înlocuiască JPG-ul), un nou design pentru notificări, mai multe update-uri livrate direct de Google și multe schimbări minore, precum alegerea aplicațiilor care pot afișa controale multimedia în lock screen. (The Verge)

8. Nvidia anunță o serie nouă de plăci video pentru minarea monedelor virtuale, CMP 30HX, 40HX, 50HX și 90HX. În același timp, hash rate-ul (puterea totală folosită pentru minare) plăcii video RTX 3060 a fost redus la jumătate. (Wccftech)

9. WhatsApp începe să afișeze o nouă notificare privind viitoarea politică de colectare a datelor, care va intra în vigoare din 15 mai. În cadrul acesteia se arată că discuțiile dintre utilizatori sunt criptate și doar datele generate de convorbirile cu business-urile vor fi procesate de Facebook. (Profit.ro)

10. Razer Book 13 – designul, ecranul 16:10, performanța și tastatura iluminată RGB sunt punctele sale forte. De cealaltă parte, este prea scump ($1.600), iar autonomia lasă de dorit. (The Verge, Review)

Ți-ar mai putea plăcea
Google: Inteligența artificială reprezintă cea mai profundă schimbare tehnologică din timpul vieții noastre – Cronica de Tehnologie
Mobile advertising a ajuns la 94% din total venituri din publicitate la Facebook – Cronica de Tehnologie