Guvernul britanic confirmă planurile pentru interzicerea folosirii telefoanelor mobile în școli – Cronica de Tehnologie

1. China ar putea perturba infrastructura critică a Statelor Unite prin atacuri cibernetice cu malware, avertizează FBI. Șeful agenției, Christopher Wray, spune că China a crescut numărul atacurilor cibernetice și amintește de atacul grupului Volt Typhoon, care a vizat inclusiv rețeaua electrică și alimentarea cu apă. (FT)

2. Guvernul britanic confirmă planurile pentru interzicerea folosirii telefoanelor mobile în școli. Acestora le-a fost oferit un ghid care include diverse modalități pentru punerea în aplicare a deciziei, de la predarea telefoanelor la intrarea în școli, până la depozitarea acestora în dulapuri. (The Guardian)

3. Uniunea Europeană urmează să amendeze Apple cu €500 de milioane pentru încălcarea legislației privind accesul la serviciile de streaming pentru muzică. Decizia, care ar urma a fi anunțată la începutul lunii viitoare, va reprezenta culminarea investigației declanșate de o plângere depusă de Spotify în 2019. (Profit.ro)

4. Google a lansat prima versiune developer preview pentru Android 15. Nu există schimbări notabile și vizibile cu ochiul liber, update-ul concentrându-se pe îmbunătățiri tehnice, precum reducerea consumului de energie realizat de aplicațiile care activează mult în fundal. (Profit.ro)

5. Standard Performance Evaluation Corporation a invalidat peste 2.600 de teste sintetice ale procesoarelor Xeon, acuzând Intel că a trișat pentru a obține rezultate mai bune. Intel ar fi optimizat special un compiler pentru a crește cu până la 9% punctajul obținut în benchmark-uri, exagerând, astfel, performanța propriilor procesoare. (PC World)

6. OpenAI a finalizat o tranzacție în urma căreia a ajuns să fie evaluată la $80 de miliarde, triplându-și valoarea în mai puțin de 10 luni. Compania va vinde acțiuni în cadrul unei oferte publice, prin care angajații săi vor putea să încaseze bani pe acțiunile deținute. (Profit.ro)

7. În California a avut loc un hackathon în cadrul căruia participanții au creat tehnologii de război, de la instrumente pentru spargerea soluțiilor de supraveghere, la sisteme de război electronic și contramăsuri cu drone. Evenimentul evidențiază un trend care arată că Silicon Valley a învățat să aprecieze banii veniți din război, după ce, nu cu mulți ani în urmă, angajații Google protestau împotriva contractelor cu Pentagonul. Companiile care dezvoltă tehnologii de apărare au primit investiții de $108 miliarde în ultimii trei ani. (Washington Post)

8. Reddit și-a licențiat conținutul unei companii de AI pentru $60 de milioane. Numele companiei nu este cunoscut, însă, este clar că aceasta va folosi postările și comentariile din cadrul platformei pentru a-și antrena modelele lingvistice. (Profit.ro)

9. Retururile căștii Vision Pro ar fi în media obișnuită sau peste media altor produse ale companiei în anumite regiuni, conform unor date neoficiale. Dar asta și datorită faptului că demonstrațiile din magazine au o rată mare de conversie, între 10% și 15%, mai ales pentru o experiență departe de maturizare. (Bloomberg)

10. Revolut testează un serviciu de schimb crypto, care vizează „comercianții avansați”. Acesta va oferi funcții precum tranzacționarea în anumite limite de preț și va avea comisioane cuprinse între 0% și 0,09%. (CoinDesk)

Ți-ar mai putea plăcea
Elon Musk a prezentat primul pickup electric Tesla – Cronica de Tehnologie
IBM și Samsung promit o autonomie de peste o săptămână (sau o performanță dublă) pentru smartphone-uri – Cronica de Tehnologie