Google va plăti $2,1 miliarde pentru o clădire de birouri din Manhattan – Cronica de Business

1. Cei mai mari antreprenori generali în construcții estimează o creștere economică pentru anii următori cuprinsă între 4,3 și 5 puncte procentuale. Cei mai buni ani, potrivit specialiștilor din construcții, vor fi 2023 și 2024, când se vor înregistra creșteri de 5, respectiv 4,9 puncte procentuale, iar Produsul Intern Brut va reuși să stabilească noi recorduri. (Profit.ro)

2. Banca Centrală a Chinei a pompat $18,6 miliarde în sistemul bancar chinez, prin operațiuni reverso repo, pentru a calma tensiunile generate de posibilă intrare în default a dezvoltatorului imobiliar Evergrande Group. (Bloomberg)

3. Fermierii brazilieni au recoltat cu 40% mai puțină cafea decât anul trecut. Este cea mai scăzută cantitate recoltată din 2009 până în prezent. Diferența în minus este echivalentul a două treimi din cantitatea de cafea consumată anual de americani, care sunt cei mai mari consumatori ai acestei băuturi din lume. (Bloomberg)

4. Consumatorii din Asia își vor dubla cheltuielile pentru alimente până în 2030. $8000 de miliarde vor fi cheltuiți pe mâncare de către populația asiatică, conform unui raport realizat PwC, Rabobank and Temasek. Pentru a susține această creștere vor fi necesare investiții de $1500 de miliarde. (CNBC)

5. Google va plăti $2,1 miliarde pentru o clădire de birouri din Manhattan, New York City. Clădirea are aproape 121.000 de metri pătrați. Estea cea mai mare tranzacție imobiliară care implică o clădirere de birouri, din SUA, de la începutul pandemiei, și una dintre cele mai mari din istorie. (WSJ)

6. Acțiunile Adobe au scăzut cu 4% după anunțarea rezultatelor pe trimestrul 3, deși compania a depășit așteptările analiștilor, atât în ceea ce privește veniturile, în creștere cu 22%, până la aproape $4 miliarde, cât și a profitului. (Bloomberg)

7. Universal Music, cea mai mare casă de discuri din lume, a debutat marți pe bursa Euronext de la Amsterdam, fiind cea mai mare listare din acest an în Europa. Acțiunile companiei au încheiat prima ședință de tranzacționare în urcare cu circa 36% comparativ cu prețul de IPO, de 18,5 euro/unitate. Capitalizarea companiei este de $47 miliarde. (Profit.ro)

8. Steve Mnuchin, fostul secretar al Trezoreriei (ministru de Finanțe), în administrația Trump, a strâns aproape $2,5 miliarde pentru fondul său de investiții. Cei mai mulți bani provin de la fondurile suverane ale unor țări din Orientul Mijlociu, inclusiv Saudi Arabia Public Investment Fund. Fondul se va concentra pe investiții în tehnologie și fintech. (Bloomberg)

9. Pentru al cincilea an consecutiv, Harvard ocupă primul loc în topul facultăților de business, din SUA, realizat de Wall Street Journal. Stanford ocupă locul doi, Massachusetts Institute of Technology (MIT), locul 3, Yale University 4 și Duke University locul 5. (WSJ)

10. Gary Gensler, președintele Securities and Exchange Commission (SEC), reglementatorul pieței financiare din SUA, a declarat că cryptomonedele reprezintă un risc pentru consumatori similar cu „jetoanele de poker de la cazinou”. El a comparat boom-ul de pe piața cryptomonedelor cu „serviciile bancare sălbatice” din anii 1830. (WashingtonPost)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple, amendată cu €1,1 miliarde în Franța- Cronica de Business
Prima femeie la conducerea unei mari bănci de pe Wall Street – Cronica de Business