Google își consolidează diviziile de inteligență artificială, unind DeepMind și Brain – Cronică de Tehnologie

1. Google își consolidează diviziile de inteligență artificială. DeepMind și Brain vor fi unificate sub conducerea lui Demis Hassabis (co-fondatorul DeepMind), rezultând Google DeepMind. (WSJ)

2. Peste 20 de șefi de companii, investitori, avocați și inventatori spun că Apple le-a copiat ideile și le-a implementat în propriile produse. Toți descriu același mod de operare – Apple îi contactează pentru un parteneriat în scopul implementării tehnologiei deținute în produsele companiei, după care renunță la discuții și lansează produse cu funcții similare. (WSJ)

3. OpenAI mai are la dispoziție doar o săptămână pentru a se conforma legislației europene și a evita să fie amendată. Experții, însă, cred că va fi imposibil pentru companie să facă acest lucru, tocmai din cauza principiului de bază prin care se face antrenarea modelelor lingvistice – colectarea unor mari cantități de date prin procesarea conținutului online. (MIT Technology Review)

4. Cercetătorii de la Caltech au creat un sistem bazat pe inteligență artificială, care evaluează și oferă sugestii privind operațiile realizate de chirurgi. AI-ul analizează filmarea operației, de unde recunoaște tipul intervenției și stabilește calitatea execuției, ajutând chirurgii să descopere unde își pot îmbunătăți procedura. (MedicalXpress)

5. După mai multe runde de disponibilizări, Mark Zuckerberg spune că Meta va merge mai departe cu un ritm redus de angajări. Compania americană își propune ca, pe viitor, să-și crească numărul de angajați cu 1-2% pe an, dar nu exclude și alte reduceri de personal. (WSJ)

6. Parlamentul European a votat primul set comunitar de reglementări pentru industria crypto, sub titulatura Markets in Cryptoassets. Noua legislație va intra în vigoare treptat, pe parcursul următorilor doi ani, incluzând și prevederi care vizează stablecoin-urile. Criticii spun că noua legislație este deja învechită și că va avea un impact minim în cazul altor colapsuri. (Bloomberg)

7. TransUnion, una dintre cele mai mari agenții de credit din SUA, va oferi scoruri de credit pentru împrumuturile cerute în cadrul serviciilor DeFi. Compania spune că va proteja intimitatea aplicanților, furnizându-le acestora scoruri de credit tradiționale, în afara blockchain-ului. (CoinDesk)

8. În luna martie a fost înregistrat cel mai mare număr de atacuri cu ransomware din toate timpurile. Au fost contorizate 459 de astfel de atacuri, cu 91% mai multe față de luna februarie și cu 62% mai multe față de luna martie a anului trecut. (Bleeping Computer)

9. Twitter a început să retragă vechile bife albastre, acordate conturilor verificate anterior. Acestea sunt acum disponibile doar celor care plătesc un abonament Twitter Blue. În noul sistem, companiile vor avea o bifă aurie, iar organizațiile de stat vor primi una gri. (Engadget)

10. Snapchat extinde disponibilitatea chatbot-ului My AI, care poate fi acum folosit de toți utilizatorii, după ce, până acum, aveau acces la acesta doar abonații. Chatbot-ul dobândește și noi abilități, precum recomandarea filtrelor. Pe viitor, acesta va putea genera fotografii. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
O nouă funcționalitate a ChatGPT, numită Search, oferă utilizatorilor acces la informații în timp real colectate de pe internet – Cronica de Tehnologie
Lockheed Martin a anunțat că a testat cu succes un elicopter militar Black Hawk autonom – Cronica de Tehnologie