Google: Inteligența artificială reprezintă cea mai profundă schimbare tehnologică din timpul vieții noastre – Cronica de Tehnologie

1. Bateriile folosite de Toyota pe mașinile electrice vor costa, cântări și ocupa spațiu la jumătate decât o fac în prezent. Aceste progrese vor fi facilitate de simplificarea procesului de producție a materialelor necesare. Anterior, compania a spus că bateriile sale vor fi mai durabile, se vor putea încărca în cel mult 10 minute și vor avea o autonomie de 1.200 kilometri. (FT)

2. Inteligența artificială reprezintă cea mai profundă schimbare tehnologică din timpul vieții noastre, susțin cei de la Google. Reprezentanții companiei estimează că AI-ul va aduce o creștere economică anuală de 2,6% și că asta se va vedea și în viețile oamenilor, care se tem că își vor pierde job-urile. (National Times)

3. Un judecător a interzis oficialilor de la Casa Albă să mai contacteze companiile de social media. Decizia a fost luată într-un caz înaintat de republicani, care susțin că administrația Biden a promovat o „cenzură federală” în încercarea de a presa platformele online să blocheze anumite tipuri de conținut. (WSJ)

4. Google și-a actualizat politica de confidențialitate, adăugând o clauză prin care își rezervă dreptul de a folosi orice conținut disponibil public pe internet pentru a-și antrena sistemele de inteligență artificială. Gigantul american menționează chatbot-ul Bard, produsele cloud și Google Translate printre serviciile care vor beneficia fără să plătească de conținutul online. (News.ro)

5. Statele Unite vor să extindă embargoul tehnologic impus Chinei, prin limitarea accesului la serviciile cloud care folosesc cipuri avansate de AI. Companiile care furnizează astfel de servicii, precum Amazon, Microsoft și Google, vor avea nevoie de o aprobare specială în cazul clienților chinezi. (WSJ)

6. HSBC a devenit prima bancă britanică care testează un sistem de distribuție a cheilor cuantice. Tehnologia poate reprezenta o formă de securitate care să protejeze tranzacțiile băncii de atacurile cibernetice din ce în ce mai sofisticate și care, pe viitor se preconizează că va lua locul criptării. (Bloomberg)

7. Meta a pierdut apelul la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, care a menținut hotărârea unei instanțe germane, ce decidea în 2019 că Facebook (acum Meta) nu poate să combine datele obținute separat de produsele sale, fără acceptul utilizatorilor. Decizia, venită de ziua SUA, ar putea avea implicații majore asupra modului în care giganții americani gestionează datele personale ale europenilor. (Bloomberg)

8. Spotify continuă să domine piața de streaming din SUA, însă, diferența față de Apple Music nu mai este la fel de mare. În februarie, Spotify avea 44,4 milioane de abonați, Apple Music 32,6 milioane de abonați, Amazon Music 29,3 milioane de abonați, YouTube Music 8,5 milioane de abonați, iar Pandora 2,4 milioane de abonați. (MusicBusinessWorldwide)

9. O analiză a kit-ului de instalare pentru versiunea de Android a aplicației Threads scoate la iveală câte ceva despre modul în care aceasta va funcționa. Spre exemplu, lista persoanelor urmărite pe Instagram nu va fi sincronizată în mod implicit pe Threads, însă, va exista opțiunea urmării automate a acestora, dacă utilizatorul vrea asta. Threads este clona de Twitter pe care Meta urmează să o lanseze joi. (9to5Google)

10. Samsung a dat în judecată BOE pentru încălcarea a cinci brevete legate de ecranele OLED. Prin procesul intentat în Texas (unde, de regulă, acest gen de cazuri sunt decise rapid), Samsung cere interzicerea importurilor în cazul ecranelor care-i încalcă brevetele. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple va vinde componente de iPhone și instrumente cu care posesorii să poată realiza singuri reparații – Cronica de Tehnologie
Costul fraudelor din publicitatea online ar putea ajunge la $30 miliarde – Cronica de Tehnologie