Google cumpără Raxium, un startup care produce microLED-uri pentru ecrane de AR și VR – Cronica de Tehnologie

1. Chipset-ul M1 face din noua versiune de iPad Air (de la $600) o tabletă foarte rapidă și îi conferă autonomie pentru o zi întreagă de folosire. Ecranul, cum era de așteptat, este la înălțime, însă, cei care au iPhone X (sau mai nou) vor simți lipsa Face ID. Cei 64GB de la versiunea de bază sunt cam puțini, iar prețurile pentru mai mult spațiu sunt, în continuare, mari. (The Verge, review)

2. Worldcoin, startup-ul care îi răsplătește cu criptomonede pe cei care îl lasă să le scaneze ochii, a întrerupt operațiunile în mai multe țări din cauza problemelor de logistică și a tentativelor de fraudă. Până acum, Worldcoin a scanat ochii a mai multor sute de oameni din aproximativ 20 de țări. (Bloomberg)

3. Google cumpără Raxium, un startup care produce microLED-uri pentru ecrane de AR și VR. Cel mai probabil, gigantul american va îngloba această tehnologie în propriile căști și ochelari, pe care încearcă, fără prea mare succes, să le dezvolte de mai mulți ani. (The Information)

4. Netflix încearcă o nouă abordare legată de account sharing. În loc să blocheze complet această opțiune, compania încearcă să o monetizeze printr-o taxă pe utilizator care nu locuiește la aceeași adresă cu posesorul contului. Funcția este în prezent testată în Chile, Costa Rica și Peru, iar taxa variază între $2 și $3. (News.ro)

5. Meta lansează Family Center, care este, deocamdată, disponibil doar pentru Instagram în SUA. Acesta va îngloba mai multe funcții de control parental, prin care părinții pot urmări și limita activitatea celor mici. Lansarea globală va avea loc peste câteva luni. (The Verge)

6. Criptomonedele sunt legale în Ucraina începând de joi. O lege în acest sens a fost adoptată deja în Parlament și semnată de președintele țării. Ucraina a primit donații în monede digitale de cel puțin $100 de milioane de la începutul invaziei ruse. (CoinDesk)

7. Microsoft a lansat o cameră smart pentru Surface Hub 2. Pentru $800(!) aceasta promite mai multe facilități posibile cu ajutorul AI-ului, precum încadrare automată și corecții automate ale imaginii. Are un senzor 4K de 12MP și un câmp vizual de 136 de grade. (The Verge)

8. Cele două fabrici Foxconn din Shenzhen au reînceput să funcționeze parțial, după ce au primit autorizație pentru operațiuni în „buclă închisă”, cu izolarea angajaților. Una dintre acestea dezvoltă componente pentru iPhone. (Bloomberg)

9. Meta anunță funcții elementare de control parental pentru Quest VR. Din aprilie, anumite aplicații ale căștii lansate acum aproape trei ani vor putea fi deblocate doar printr-un cod, iar din mai, adolescenții nu vor mai putea să descarce aplicații nepotrivite pentru vârsta lor. (TechCrunch)

10. O echipă de neurologi a creat un anticorp care permite deschiderea barierei hematoencefalice pentru o perioadă de până la două ore. Bariera are rolul de a proteja creierul de toxinele și patogenii din organism, însă, devine „cel mai mare dușman” atunci când este vorba de afecțiuni neurologice. Deschiderea barierei va permite administrarea de medicamente pentru creier. (MedicalXpress)

Ți-ar mai putea plăcea
Android 13 este disponibil pentru smartphone-urile din seria Pixel, dezvoltate de Google – Cronica de Tehnologie
iPhone 13 va avea o baterie mai mare decât iPhone 12 – Cronica de Tehnologie