Google Brain și DeepMind lucrează împreună la un software care să concureze cu GPT 4 – Cronica de Tehnologie

1. Senatorul republican Rand Paul s-a opus accelerării procesului de blocare a aplicației TikTok în Statele Unite. Acesta a invocat îngrijorări legate de libertatea de exprimare și de tratarea în mod inegal a platformelor de socializare, spunând că „orice acuzație de culegere de date care a fost atribuită TikTok ar putea fi, de asemenea, atribuită marilor companii de tehnologie autohtone”. (Reuters)

2. Google Brain și DeepMind lucrează împreună la un software care să concureze cu GPT 4, proiectul fiind cunoscut intern drept Gemini. Cele două divizii de AI din cadrul Alphabet, care au avut propriile rivalități, au fost forțate să colaboreze cu scopul de a produce o replică pentru OpenAI și Microsoft, după ce Bard a început cu stângul. (The Information)

3. Binance a ascuns vreme de mai mulți ani legăturile pe care le avea cu China. Printre altele, compania a folosit în 2019 un birou în această țară, deși, în mod public, susținea că a părăsit China încă din 2017. Binance lucra cu o bancă locală pentru plata salariilor. (FT)

4. Electronic Arts va disponibiliza în jur de 6% din forța de muncă. La jumătatea anului trecut, EA spunea că are 13.000 de angajați, ceea ce ar însemna că urmează să fie disponibilizați în jur de 780 de angajați. O parte dintre aceștia vor fi redistribuiți pe alte zone. (WSJ)

5. A fost descoperită o vulnerabilitate în protocolul WiFi IEEE 802.11, care permite atacatorilor să păcălească punctele de acces să scape informații în format de text simplu și să injecteze conținut în pachetele TCP. Sunt afectate mai multe tipuri de routere și sisteme de operare, inclusiv iOS și Android, însă, nu există indicii care să arate că au fost desfășurate atacuri pe baza acestei vulnerabilități. (Bleeping Computer)

6. Guvernul britanic a publicat un set de recomandări pentru industria inteligenței artificiale, subliniind faptul că AI-ul trebuie să respecte legile actuale, să nu facă discriminări și să nu fie folosit pentru a crea avantaje comerciale incorecte. Autoritățile de reglementare sunt instruite să stabilească reguli contextuale, potrivite domeniului de aplicare. (CNBC)

7. Un mare număr de activiști pentru mediu au fost vizați de masive campanii de hacking, cel puțin începând din 2017. Printre vizați se numără Rockefeller Family Fund, care acuză de mulți ani Exxon că nu vrea să facă publice informații despre schimbările climatice și rolul combustibililor fosili. (WSJ)

8. WWDC 2023 va avea loc în perioada 5 – 9 iunie și va fi, cu excepția unei sesiuni dedicate dezvoltatorilor și studenților, accesibil doar online. Dincolo de noutățile privind sistemele de operare Apple, în cadrul evenimentului organizat în campusul Apple Park ar putea fi prezentată și prima cască de realitate mixtă a companiei, care ar urma să intre pe piață spre finele anului. (Profit.ro)

9. Pe măsură ce hype-ul din jurul metaversului se diminuează, scade și prețul pământului virtual, care, în Decentraland, costă acum $5 m2, de la $45 m2 în 2022. Microsoft și Disney sunt două dintre companiile care și-au închis proiectele legate de metavers, iar Mark Zuckerberg a vorbit mai mult de AI decât de metavers în cadrul ultimei conferințe cu investitorii. (WSJ)

10. Cercetătorii americani folosesc AI-ul pentru a realiza simulări ce pot prezice cu acuratețe direcția și puterea vântului dezvoltat de uragane. Simulările, care beneficiază de pe urma unui AI ce a avut acces la informații pe mai mult de 100 de ani, ar putea ajuta la crearea unor instrucțiuni îmbunătățite pentru construirea unor clădiri cât mai rezistente în regiunile expuse acestor fenomene. (TechXplore)

Ți-ar mai putea plăcea
Studiu: 8 milioane de angajați din Marea Britanie sunt în pericol de a-și pierde slujbele, din cauza inteligenței artificiale – Cronica de Tehnologie
Pixel 8a ar putea fi primul smartphone Google vândut oficial în România – Cronica de Tehnologie