Google a cumpărat producătorul canadian de ochelari pentru realitate augmentată North – Cronica de Tehnologie

1. Veniturile globale generate de aplicații au ajuns în prima jumătate a anului la $50.1 miliarde, ceea ce reprezintă o creștere de 23.4% față de aceeași perioadă a lui 2019. Evoluția, datorată și izolării sociale determinate de pandemie, a adus o creștere anuală de 26.1% a numărului de aplicații instalate pentru prima oară. (TechCrunch)

2. YouTube TV a crescut prețul abonamentului de la $50 la $65, după ce a adăugat mai multe posturi din portofoliul ViacomCBS. Scumpirea, care intră în vigoare imediat, reprezintă aproape o dublare față de cei $35 cât costa un abonament în momentul lansării. (TechCrunch)

3. Google a cumpărat producătorul canadian de ochelari pentru realitate augmentată North și va implementa tehnologia dobândită astfel în propriile produse pe viitor. Ca urmare a achiziției, North va opri funcționarea ochelarilor Focals (care costau $1.000 în momentul lansării), astfel încât clienții se vor trezi cu o pereche scumpă de ochelari AR care nu mai merg. (Profit.ro)

4. Facebook își va modifica, din nou, algoritmul, de data aceasta pentru a favoriza știrile originale și a le trimite mai jos în flux pe cele care nu-și prezintă transparent autorii. Modificarea, ce afectează doar știrile, va avea un impact minor asupra newsfeed-ului actual, care pune mai puțin accent pe știri și mai mult pe postările prietenilor. (Axios)

5. Producătorii chinezi Huawei și ZTE au fost numiți oficial “amenințări la securitatea națională” de autoritatea americană pentru telecomunicații. Firmele de telecomunicații nu mai pot acum folosi fondurile guvernamentale pentru a achiziționa echipamente de la cei doi producători. (The Verge)

6. Apple renunță la colaborările cu producătorii ale căror jocuri nu generează un engagement suficient de mare pentru serviciul Arcade, ce are nevoie de conținut care să țină abonații mulțumiți și să atragă noi utilizatori. Unii dintre producătorii la care s-a renunțat s-au trezit cu probleme financiare după decizia Apple. Gigantul american a dat drept exemplu pozitiv jocul Grindstone. (Profit.ro)

7. Locuitorii din Hong Kong au început să-și elimine prezența online pentru a evita să fie luați în vizor de autorități după adoptare noii legislații în materie de securitate. Noua lege, care vine după masivele proteste de anul trecut, vizează separatismul, terorismul și imixtiunile din afara țării. (Nikkei)

8. Aproximativ o treime din cele mai mari branduri din lume își vor suspenda sau iau în calcul suspendarea campaniilor publicitare derulate pe rețelele sociale, se arată într-un studiu WFA la care au participat 58 de membrii, ce cheltuiesc împreună peste $90 de miliarde pe reclame. Unilever, Verizon, Adidas, Starbucks, Coca-Cola, Ford și HP sunt unele din marile companii care au anunțat deja întreruperea campaniilor pe platformele sociale. (FT)

9. Măsurile de securitate din Play Store au fost prinse, din nou, în ofsaid, după ce experții francezi de la Evina au descoperit 25 de aplicații ce furau datele de logare pe Facebook ale utilizatorilor. Aplicațiile în cauză, eliminate între timp de Google din magazin, au fost descărcate de 2,34 milioane de ori. (ZDNet)

10. NASA amână cu o săptămână trimiterea pe Marte a rover-ului Perseverance, din cauza unor probleme cu racheta Atlas V, care ar fi trebui să-l transporte, rachetă produsă și operată de United Launch Alliance. Noua dată a de lansare este 30 iulie. Perseverance are misiunea de a căuta viață care ar fi putut exista pe Marte cu miliarde de ani în urmă. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
DeepMind a creat cea mai amplă hartă a proteinelor umane – Cronica de Tehnologie
Mark Zuckerberg a anunțat că Instagram va avea suport pentru NFT-uri – Cronica de Tehnologie