Franța folosește sisteme AI de supraveghere video în timp real pe durata Olimpiadei de la Paris – Cronica de Tehnologie

1. Apple Intelligence ar putea fi lansat cu o lună mai târziu decât anunța inițial compania americană. În loc ca suita cu funcții de AI să fie disponibilă când se lansează iOS 18, aceasta ar putea fi implementată în octombrie, odată cu iOS 18.1. (Profit.ro)

2. Donald Trump propune crearea unei rezerve strategice de criptomonede. Acesta spune că, dacă va reveni la Casa Albă, se va asigura că guvernul nu-și va mai vinde monedele digitale. (CNBC)

3. Statele Unite acuză TikTok că ar fi colectat informații despre opiniile americanilor legate de arme, avort și religie. Departamentul de Justiție spune că își bazează acuzațiile pe descoperirea unui instrument software folosit de ByteDance pentru analizarea conținutului postat de utilizatorii americani. (WSJ)

4. AMD Ryzen AI 9 HX 370 este considerat cel mai „convingător” chipset de laptop care există în acest moment pe piață. Cei trei piloni ai acestei soluții sunt arhitectura Zen 5 pentru procesor, soluția grafică RNDA 3.5 și NPU-ul XDNA 2, care ajunge la o performanță de 50 TOPS. (AnandTech, review)

5. Franța folosește sisteme AI de supraveghere video în timp real pe durata Olimpiadei de la Paris. Implementate pentru sporirea securității în timpul evenimentelor sportive, aceste soluții ridică semne de întrebare legate de supravegherea în masă a oamenilor. (Bloomberg)

6. Căștile Samsung Galaxy Buds3 ($180) sunt considerate o clonă nereușită, dar scumpă, de AirPods. Plasticul folosit nu este de cea mai bună calitate, tehnologia de estompare a zgomotului de fond este slabă, iar funcțiile de AI sunt mai degrabă inutile. (Wired, review)

7. 60% dintre britanici au folosit soluții de mobile banking anul trecut. În același timp, numărul celor care se bazează mai mult pe cash a crescut cu 66% – este pentru prima oară când această formă de plată crește în ultimii patru ani. (FT)

8. În ciuda faptului că experții consideră roboții umanoizi o tehnologie scumpă și imatură, startup-urile din acest domeniu continuă să beneficieze de investiții însemnate. Acestea au atras anul acesta, până acum, $6.5 miliarde în urma a 552 de înțelegeri. Pe întreg anul trecut, au existat 1.256 de înțelegeri, cu investiții totale de $9.7 miliarde. (FT)

9. Compania americană de securitate cibernetică KnowBe4 a angajat un hacker nord-coreean, care, imediat după angajare, a încercat să planteze un malware în rețeaua acesteia. Hackerul a reușit să păcălească firma americană folosind o carte de identitate furată și modificată cu ajutorul inteligenței artificiale. (ArsTechnica)

10. Un expert în securitate cibernetică a descoperit că Secure Boot (soluție folosită pentru securizarea BIOS-ului) este complet compromisă pe mai bine de 200 de dispozitive vândute de Acer, Dell, Gigabyte, Intel și Supermicro. Asta din cauza faptului că, în 2022, cheia criptografică pe care se bazează a fost spartă. (ArsTechnica)

Ți-ar mai putea plăcea
Google Home a fost prins că ascultă, în secret, sunete ambientale – Cronica de Tehnologie
Volvo testează un sistem wireless de încărcare a mașinilor electrice – Cronica de Tehnologie